Victor Adrian Mazilu – un Messi mai mic, dar mai rapid

„Mazi“, nu Messi!
În această vară, CS Mioveni a fuzionat cu Şcoala de Fotbal „Dani Coman”, de unde au venit cei doi antrenori, Mihăiţă Ianovschi şi Alin Chiţa, dar şi 11 jucători, din care nouă juniori. La partida din prima etapă, au debutat doi juniori de la „Dani Coman”, din cei şase trecuţi pe foaia de arbitraj. Unul din cei mai buni jucători de pe teren în partida cu F.C. Bihor a fost Victor Adrian Mazilu, prestaţia sa impresionând pe cei prezenţi la meci. „Acum, la 18 ani, Mazilu este mai bun decât erau Mutu, Dică sau Neaga la 18 ani”, spune unul din antrenorii care cunoaşte evoluţiile acestor jucători. Colegii şi prietenii îi spun simplu: „Mazi”, nu Messi!
„Este mai bun ca Mutu la 18 ani!“
Născut la 17 februarie 1994 la Piteşti, Victor Mazilu a fost descoperit şi crescut de antrenorul Mihăiţă Ianovschi, la fel cum a fost găsit şi adus la fotbal şi Bogdan Stancu, „Motanul” care acum joacă la Orduruspor, în Turcia, după ce a mai evoluat la F.C. Argeş, Unirea Urziceni, Steaua, Galatasaray şi lotul naţional. „Am fost prin şcoli să fac selecţie, şi l-am remarcat din prima pe Victor Mazilu. Era în anul 2002. Acum are viteză, capacitate mare de efort, face ambele faze de atac şi apărare, şi are o tehnică de invidiat. Ca şi Bogdan Stancu, era închis în sinea lui, dar acum este sociabil şi vorbăreţ, de aceea a fost repede asimilat de colectiv”, spunea antrenorul Mihai Ianovschi despre cel care se anunţă a fi un mare jucător.
O acţiune incredibilă, de 70 de metri, a la Messi, dar mai în viteză!
Minutul 12 al meciului CS Mioveni – F.C. Bihor. Mazilu recuperează o minge din colţul propriului careu de 16 metri, preia şi începe o acţiune pe cont propriu, în mare viteză. Înşiruie şase adversari pe distanţa a 70 de metri. Driblaţi, doi din ei au intrat asupra lui Mazilu „la rupere”, dar, cu mingea la picior, în plin fuleu, evită faulturile grosolane. Unuia îi dă mingea printre picioare, altora o dă pe lângă ei şi trece pe partea cealaltă, şi ajunge cu mingea în careul oaspeţilor, dar şutul-centrare nu-şi găseşte ţinta. Aplaudat frenetic de spectatori, chiar dacă nu reuşise să înscrie, Mazilu s-a uitat către cer, şi a plecat înapoi să-şi reia locul pe banda dreaptă. „Doar Messi mai are astfel de acţiuni, dar el nu poate în viteza asta!”, spuneau oamenii de fotbal prezenţi la meci. În meciul din Cupa României, F.C. Argeş – CS Mioveni, „Mazi” a marcat un gol şi a fost coautor la alte două.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.