Victorie magică!

Senzaţională evoluţia echipei BCM U Piteşti în faţa unor baschetbalişti profesionişti cu salarii şi condiţii de zece ori mai bune decât ale lor. Echipa lui Tudor Costescu a dominat meciul de la un capăt la altul, a făcut spectacol şi a câştigat într-o manieră entuziasmantă la 12 puncte diferenţă! Marţi seara, BCM U Piteşti a entuziasmat o ţară întreagă, precum şi Europa baschetbalistică prin jocul perfect etalat în faţa unei echipe puternice, nu nu mai din Belgia, ci şi de pe bătrânul continent.
Belgienii au fost umiliţi
Plecaţi din postura de mari favoriţi, belgienii de la Okapi Aalstar, pe primul loc în grupă înaintea acestei etape, au fost umiliţi de Barac, Jones, Gennie, Kinloch, Popovic, Neguţ şi Albijanic. Însoţiţi de rude şi prieteni, constituiţi într-o galerie de 15 persoane, belgienii au fost doar „carne de tun” pentru BCM U Piteşti. Mare păcat de faptul că publicul piteştean n-a mai umplut Sala Sporturilor „Trivale”, aşa ca în celelalte partide din Euro Challenge Cup…
Au fost şi 16 puncte diferenţă!
Practic meciul n-a avut nici istoric, nici momente cruciale sau tensionate. Jucătorii lui Costescu au dominat în stil de mare campioană din secunda 14 când au înscris primul coş, până în ultima secundă a partidei. Au câştigat trei din sferturi, doar al doilea revenind belgienilor, cu 19 – 17. Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat în minutul 36, când tabela arăta 16 puncte diferenţă: 79 – 63!
Teama de la început
Teama de va­loa­rea echipei belgiene a fost chiar declarată înaintea partidei, persoane din anturajul BCM-ului declarând că „ne temem să nu pierdem ca şi în Belgia la 30 de puncte diferenţă!”. Victoria echipei argeşene este cu atât mai preţioasă cu cât mai mulţi jucători sunt accidentaţi sau nerefăcuţi complet după accidentări. Publicul, aşa puţin cum a fost, a susţinut frenetic echipa, iar galeria a fost ca şi în alte dăţi, la înălţime. Arbitrajul a fost fără cusur.
Belgienii, între ritual şi poză de famile
Belgienii de la Okapi Aalstar au vrut să impresioneze asiastenţa şi echipa adversă cu un ritual inedit: s-au strâns ca într-o horă la mijlocul terenului, se clătinau în stânga şi în dreapta, şi strigau un îndemn de luptă cu numele echipei lor. Dacă publicul şi galeria proprie au fost impresionaţi, jucătorii lui Costescu, nu.  „Le-a ieşit ritualul prin piele”, spuneau la final spectatorii. Eşecul neaşteptat al belgienilor nu i-a împiedicat ca după meci să se pozeze în mijlocul terenului cu rudele şi prietenii veniţi din Belgia.
Senatorul Mircea Andrei a fost plăcut impresionat: „O victorie de senzaţie!“
Prezent şi la acest meci ca şi la celelalte jucate de BCM U Piteşti în Cupele Europene, senatorul Mircea Andrei a fost şi el entuziasmat de evoluţia echipei gazdă, şi foatre mulţumit de scorul final. „A fost o victorie de senzaţie! Vreau să felicit înreaga echipă, antrenorii şi conducătorii de la BCM U Piteşti, pentru această victorie extraordinară! Dacă acest meci se disputa la începutul partidelor din grupă, altfel s-ar fi pus acum problema calificării din grupă. A fost un spectacol deosebit, iar cei care n-au venit la acest meci au ce regreta! Ascum, BCM U Piteşti trebuie să se concentreze pe meciurile din campionat pentru a prinde play-off-ul. Eu le doresc să joace ca în această seară şi în campionat”, spunea Mircea Andrei.
Marcatorii celor 166 de puncte
Pentru BCM U Piteşti au înscris: Jones (19), Gennie (19), Kinloch (17), Barac (16), Popovic (8), Neguţ (6), şi Albijanic (6). A mai jucat Dani Popescu. Antrenor Tudor Costescu.
Punctele belgienilor au fost înscrise de Raivio (17), Anderson (16), Young (12), Clark (10), Tofi (9), Thompson (7), Dreesen (3), Harristok (3). Antrenor Bradley Dean.
Majorete superbe, cu vârste între 3 şi 7 ani!
Înaintea partidei, precum şi la primele momente de întrerupere a meciului, asistenţa din Sala Sporturilor „Trivale” a fost încântată de şase majorete frumoase-foc şi simpatice, cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani!!! „Profesoara” lor era puţin mai „bătrână”: avea 12-13 ani!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.