VIDEO. Când va fi inaugurată autostrada Pitești – Sibiu? Au apărut primele marcaje rutiere?

0

Lucrările la tronsonul 1 al autostrăzii Pitești – Sibiu sunt realizate în proporție de 86%, iar pe segmentele unde a fost finalizată asfaltarea au fost realizate și primele marcaje rutiere. Potrivit imaginililor postate pe forumul PeUndeMerg, austriecii de la Porr au reușit să mențină un ritm alert al lucrărilor, astfel încât la sfârșitul anului, tronsonul să fie dat în folosință.

CITEȘTE ȘI: AUTOBUZELE PUBLITRANS VOR CIRCULA MAI DES LA BRADU! AFLĂ TRASEELE ȘI INTERVALELE ORARE!

Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 1 Sibiu – Boița a fost semnat cu firma austriacă Porr pentru suma de 612,65 milioane de lei fără TVA. Ordinul de începere pentru etapa de proiectare a fost emis în mai 2019, iar cel pentru etapa de execuție pe 30 martie 2020. Durata de realizare a contractului este de 48 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în cinci secțiuni. Austriecii de la Porr vor construi și secțiunea 4. Italienii de la WeBuild/Astaldi și-au adjudecat secțiunile 3 și 5 iar secțiunea 2 a fost câștigată de turcii din asocierea Mapa – Cengiz.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata