VIDEO. Imagini inedite din interiorul Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”! Lucrările – aproape finalizate!

0

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, împreună cu managerul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, și directorul executiv al Direcţiei Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanţare Internaţională, Sorin Ivașcu, au efectuat astăzi, 15 februarie, o vizită de lucru pe șantierul de la Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”. Aici, lucrările de restaurare și consolidare au ajuns la 95%, astfel că se preconizează ca în maximum trei luni să fie făcută recepția lucrărilor.

CITEȘTE ȘI: SCHIMBĂRI RADICALE LA EXAMENUL AUTO! SE MODIFICĂ PROBA DE LA SALĂ!

“Am revenit în vizită de lucru la Galeria de Artă, un monument de clasa A al Muzeului Județean Argeș, unde Consiliul Județean are în implementare un proiect de restaurare pe fonduri europene. Un proiect care inițial avea o valoare de 15 milioane lei fără TVA însă, în urma descoperirilor suplimentare făcute, suprafața restaurării picturilor a crescut de cel puțin trei ori, ceea ce va conduce și la majorarea valorii contractului. Vom vedea care va fi această majorare care va fi suportată din bugetul Consiliului Județean pentru că, așa cum știți, am reușit să finalizăm partea de buget din fonduri nerambursabile și mă refer aici la fondurile europene. În prezent, stadiul lucrărilor a ajuns la 95%. Suntem foarte mulțumiți de ceea a rezultat și sperăm ca în preajma Sărbătorilor Pascale să recepționăm acest frumos edificiu, un monument deosebit. Sunt convins că și pentru piteșteni și argeșeni va fi o supriză extrem de plăcută. Din ceea ce am discutat cu antreprenorul, o firmă cu experiență în domeniu, acest monument va fi în primele 10-20 de clădiri din țară ca valoare arhitecturală și istorică” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

“Este o bucurie pentru mine, pentru toți colegii mei de la Muzeul Județean Argeș. Am ajuns în ultima etapă a lucrărilor de consolidare și restaurare a Galeriei de Artă. Așteptăm cu emoție ziua recepției acestui obiectiv pentru a reorganiza expoziția de bază de aici și a o putea redeschide marelui public” – Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata