VIDEO. Pădurar tăiat de hoții de lemne! Alți patru – amenințați cu drujba și toporul!

0

Doi hoți de lemne și o femeie au fost reținuți după ce au bătut și amenințat cu drujba și toporul cinci pădurari în timp ce au fost prinși la furat într-o pădure din comuna argeșeană Rucăr. Cele trei persoane de etnie sunt acuzate după ce au provocat un adevărat scandal care se putea termina cu o tragedie în cursul zilei de vineri, când lucrătorii silvici i-au prins în flagrant în timp ce tăiau copaci din pădure și transportau cu două căruțe lemnele furate.

Din primele informații, se pare că lucrătorii silvici au auzit o „activitate suspectă” în pădure, iar când au ajuns la fața locului unul dintre hoți a venit alergând spre ei cu o drujbă pe care o ambala. Ulterior, ceilalți doi bărbați și un copil de etnie au încercat să îi lovească în cap pe pădurari cu toporul.

În filmările apărute în mediul online se poate observa cum lucrătorii silvici încercau, printre înjurăturile primite, să liniștească spiritele și să le spună agresorilor să se calmeze pentru a nu ajunge la închisoare.

Într-un final, lucrătorii silvici au reușit să sune la 112, iar la fața locului s-au deplasat oamenii legii pentru aplanarea conflictului. Ulterior, agresorii au fost reținuți de oamenii legii, iar sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, i-au audiat pe hoții de lemne și după administrarea probatoriului au fost reținuți, inițial, pentru 24 ore, iar a doua zi au fost prezentanți instanței care a dispus arestul preventiv pentru doi bărbați și arestul la domiciliu pentru o femeie.


„Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr și Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, a continuat cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, săvârșită asupra unor lucrători silvici, în ziua de 17 februarie a.c., pe raza localității Dragoslavele și a dispus, reținerea, pentru 24 de ore, a doi barbați, de 35, respectiv 60 de ani și a unei femei de 32 de ani, toți din localitatea Valea Mare Pravăț.

Din cercetări s-a stabilit faptul că, în ziua de 17 februarie, cele trei persoane ar fi tăiat fără drept arbori din fondul forestier național, situat pe raza localității  Dragoslavele, iar în momentul în care au fost surprinși de către lucrătorii silvici, nu s-au suspus somațiilor și  indicațiilor acestora, au devenit foarte agresivi și, folosind un topor și un motoferăstrău aflat în funcțiune, au adresat amenințări cu acte de violență, afirmând că vor folosi aceste obiecte împotriva lor.

Ulterior, în ziua de 18 februarie, cele trei persoane au fost prezentate Judecătoriei Câmpulung, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, pentru cei doi bărbați și a arestului la domiciliu pentru femeie” potrivit IPJ Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata