VIDEO! Președinta Senatului, Alina Gorgiu, în fața elevilor din Argeș! Discuții pertinente despre discriminare, pasiuni, frici sau carieră!

0

Seara trecută, într-un cadru de poveste, la Teatrul Alexandru Davila din Pitești, elevii Colegiul Național ”Alexandru Odobescu” au susținut prima ediție a unui eveniment intitulat „CONTEZI”, dedicat tinerilor, elevilor de liceu, în mod special. Conferința a avut ca temă „Eu, în oglindă”, iar interlocutorii celor peste 300 de tineri au fost actrița Cătălina Grama, cunoscută sub numele de scenă Jojo, și Toni Grecu, fondator al grupului Divertis.

Alina Gorghiu: „Am participat la ceva inedit ieri”

Prezentă la eveniment a fost și Alina Gorgiu, în calitate de președinte al Senatului care a acceptat să răspundă, sincer și dezinvolt, tuturor întrebărilor primite din partea elevilor. Senatoarea Gorghiu le-a povestit elevilor despre anii petrecuți în școlile din Argeș, despre prieteniile puternice formate în adolescență și depre parcursul profesional. Ea le-a recomandat copiilor să aibă încredere în ei, să își urmeze visul și să lupte pentru egalitatea de gen pentru că doar așa putem evolua deoarece egalitatea de gen înseamnă mai puțină corupție, performanță în câmpul muncii, respect în societate.

„Am participat la ceva inedit ieri. O primă ediție CONTEZI. O conferință dedicată elevilor de liceu din Arges. “Eu, În Oglindă”. S-a vorbit despre orice, de la pericolul drogurilor până la carieră. Despre discriminare, pasiuni, frici, nesiguranță. Generația lor e cool!  Aștept următoarele ediții. Felicit din suflet organizatorii. Și mulțumesc Jojo – Cătălina Grama si Toni Grecu, pentru că m-am gândit serios la nevoile copiilor mei și la cât de diferiți sunt de generația mea.”, a declarat Alina Gorgiu, președintele Senatului României.

Discuții pertinente cu elevii de la pericolul drogurilor la carieră

Inițiativă a Asociației Generale a Profesorilor de Limba Franceză Argeș-ASFRAN și Asociația Academia Copiilor Inteligenți- ACI, CONTEZI își propune să intermedieze întâlniri inspiraționale, motivaționale, să devină un cadru de dezbatere, de întrebări și răspunsuri într-o lume în continuă evoluție. Adolescenții și tinerii au nevoie de modele și valori de viață la care să se raporteze, de informații și de o motivație suplimentară pentru propriile alegeri de viață și pentru parcursul profesional personal.

Organizatorii își propun ca edițiile următoare ale conferinței CONTEZI să se desfășoare semestrial și să devină reper de dialog, de interacțiune cu personalități cu experiență profesională remarcabilă.

Cele două asociații au convingerea că împărtășirea unor experiențe de succes, dar și de ratări, pe parcursul formării, vor fi exerciții necesare pentru consolidarea încrederii în sine a adolescenților, pentru selectarea valorilor importante în perioada în care se structurează personalitatea. Crearea unui spațiu de dezbatere liber, în care tinerii să-și exprime opiniile și să adreseze întrebări, dar și conștientizarea de către profesori și părinți a nevoii copilului de a fi susținut în procesul de autocunoaștere și dezvoltare personală, în perioada adolescenței, sunt pași esențiali în formarea  viitorului adult.

Ediția actuală a fost susținută și de Colegiul Național ”Alexandru Odobescu” din Pitești.

Foto by Diana Matei

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata