VIDEO. Primarul Stancu de la Bascov în scandal cu membrii AUR! Edilul: „Voi nu aveți voie să existați!”

0

Audiențe finalizate cu refuzuri, citații, amenințări, dat buzna în sediul organizației cu alai de inspectori, secretare și alți angajați așa se poate rezuma în doar câteva cuvinte conflictul dintre primarul Gheorghe Stancu și AUR Bascov după vandalizarea sediului organizației.

Alianția pentru Unirea Românilor a început să se extindă în localitățile din județul Argeș, dar, când au ajuns la Bascov, orice intenție de a înființa un sediu a fost reprimată, încă din fașă, de către edilul Stancu, potrivit declarațiilor făcute de Bogdan Velcescu, președinte al filialei AUR Argeș. Un astfel de episod s-a derulat și în cursul zilei de joi, când, la primele ore ale dimineții, unul dintre geamurile sediului AUR Bascov a fost spart, iar în cursul după amiezii, Stancu a venit însoțit de mai mulți angajați pentru a găsi nereguli, astfel încât să poată aplica o amendă.

„Nu, domne, voi nu aveți voie să existați! Noi suntem aici din 1990!”

Înainte de a înființa organizația locală la Bascov, conducerea AUR Argeș a mers în audiență pentru a vorbi cu edilul Gheorge Stancu, discuții care s-au terminat cu un refuz din partea edilului localității. Potrivit președintelui AUR Argeș, Bogdan Velcescu, care a declarat într-o conferință de presă că „am fost în audiență la domnul primar Stancu. Ni s-a spus: „nu, domne, voi nu aveți voie să existați! Noi suntem aici din 1990!” . Mai mult, potrivit surselor noastre, deși s-a încercat din partea oamenilor lui George Simion să se obțină toate documentele și autorizațiile legale, funcționarii din Primăria Bascov nu au primit sau au înapoiat actele, chiar dacă aveau număr de înregistrare, din cauza presupuselor presiuni puse de edilul Stancu.

Mai exact, în comuna Bascov există o taxă pentru firmele care vor să își colanteze sediile. Comerciale sau politice. Este o taxă anuală care ar trebui să treacă prin aprobarea edilului, motiv pentru care, Bogdan Velcescu a încercat înainte de a colanta geamurile noului sediu să ia aprobarea.

Acesta a declarat pentru Obiectiv de Argeș: „Am mers la registratura Primăriei Bascov și, inițial, ni s-a dat un număr de înregistrare. La scurt timp, ne-am lovit de refuzul angajatei, cel mai probabil din cauza refuzului primarului Gheorghe Stancu și ni s-au înapoiat actele, chiar dacă aveau un număr de înregistrare”.

Lupta pentru imagine se mută la sediul AUR. Stancu – și primar, și inspector

Văzând că extinderea AUR în județul Argeș este inevitabilă, primarul Ghoerghe Stancu a început să acționeze ca pe propria tarla. A mers de la sesizări la ISC, Poliție până la citarea proprietarului care a închiriat sediul și a chiriașului principal din acte. De precizat este faptul că spațiul nu a fost închiriat de AUR Argeș direct de la proprietar, ci contractul a fost semnat între președintele organizației, pe persoană fizică, iar ulterior subînchiriat partidului.

Ca orice organizație politică care încearcă să își facă publicitate, membrii AUR Bascov au colantat geamurile noului sediu. Și asta, se pare că a devenit un nou motiv de nemulțumire pentru primarul Stancu. În cursul zilei de joi, proprietarul spațiului, chiriașul principal și cel subsidiar au fost convocați pentru a prezenta documentele. Numai că, la primele ore ale dimineții, sediul partidului a fost vandalizat.

Întâlnirea între autorități, proprietar și chiriaș a avut loc, doar că primarul Ghoerghe Stancu a dat buzna în sediu fără a ține cont că este un spațiu privat. Și nu singur, ci cu inspectori, secretari, consilieri locali, sau alți funcționari din Primăria Bascov. Potrivit imaginilor primite de către Obiectiv de Argeș, se poate vedea cum edilul ignoră neregulile semnalizate de către reprezentantul AUR Bascov, cum ar fi adresele fără număr de înregistrare prin care se cer o sumedenie de documente, și anunță o amendă pentru faptul că sediul a fost colantat. De precizat, și de această dată, este faptul că de la punerea colantelor pe geamuri exista termenul de 30 de zile pentru anunțare și faptul că s-a încercat ca aceasta să fie anunțată, așa cum am scris sus.

După vandalizarea sediului deschis de doar două săptămâni, conducerea partidului așteaptă imaginile suprinse de camerele de supraveghere pentru a lua o decizie dacă vor depune plângere la Poliție. Bodgan Velceascu a declarat, în exclusivitate pentru Obiectiv de Argeș, că „dacă se constată în urma imaginilor că este o persoană din anturajul primarului Stancu, vom depune plângere pentru faptele comise. De asemenea, după așa zisa vizită a alaiuui format din primarul Gheorghe Stancu și inspectori, inspectorași, secretari și consilieri locali ne gândim să depunem o plângere pentru violarea sediuli profesional. Nu este normal ca un primar să plece din primărie, să intre în sediul unui partid din care nu face parte și să amenințe cu amenzi doar pentru că are impresia că este tarlaua lui”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata