VIDEO Scandal la Spitalul de Boli Infecțioase din Pitești! Pacienții infectați cu COVID-19 riscă să moară de foame!

Acuzații grave ale pacienților infectați cu noul coronavirus. Un bărbat din Argeș confirmat pozitiv spune că cei internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Pitești riscă să moară de foame, că lenjeria se schimbă doar o dată la șapte zile și reclamă că stau prea înghesuiți în saloane.

Doi pacienți infectați cu COVID-19 – transportați cu aceeași ambulanță

Bărbatul este internat de o săptămână la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Argeș. Acesta reclamă faptul că aventura sa a început din momentul în care a fost preluat de ambulanță.

„Așa se merge: două persoane cu COVID pozitiv în aceeași ambulanță” spune bărbatul.

Masa pacienților: un ou, o lingură de pateu și gem

Hrana primită de pacienți este insuficientă. În filmarea postată de bărbat se vede că persoanele infectate cu noul coronavirus primesc extraordinar de puțină mâncare.

Mai mult, în saloane, pacienții stau îngrămădiți fără a primi spirt sau dezinfectat, fiind nevoiți să își roage membrii familiei pentru a le aduce.

„Surpriza mare, ia uite: un ou, pateul și două d-ăstea cu gem. Uite cum stăm, nici măcar nu ne-a dat o d-asta cu spirt, ne-am cumpărat noi de acasă!” mai spune bărbatul.

Medic: „Probabil pentru bărbat este insuficient”

Un medic a declarat pentru Realitatea TV că hrana primită de bărbat este suficientă. Acesta a precizat că norma de hrană a fost stabilită la nivel național, iar sumele alocalte pentru hrană au fost aprobate de către unitatea spitalicească.

„Norma de hrană este stabilită la nivel de spital. Există niște sume alocate pentru hrană. Norma de hrană, stabilită la nivel național, este de sub 20 lei pe zi. Hrana este echilibrată din punctul meu de vedere, pentru un spital de stat. Are proteine suficiente. Probabil pentru bărbat este insuficient, dar normele sunt respectate.

Din păcate, numărul pacienților a crescut foarte mult în ultima perioadă. Pacienți sunt la capacitate maximă la secția de Oncologie, pacienți sunt aproape de capacitatea maximă la Secția de Boli Infecțioase, la Spitalul Mioveni nu mai este niciun loc liber, dar noi am respectat normele. Maxim 6 pacienți pe salon este permis” a declarat medicul.

Sursa video: Realitatea TV

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.