VIDEO. Se întâmplă pe șantierul secțiunii Cornetu – Tigveni al A1! Așa ceva nu s-a mai văzut!

0

Peste 20 de piloți de probă vor fi montați în perioada următoare pe secțiunea Cornetu – Tigveni a Autostrăzii Pitești – Sibiu, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor. Lucrările și demersurile avansează rapid pe lotul 3 al celei mai așteptate autostrăzi din România, iar în acestă perioadă se forează piloții de probă, necesari testării acestora în condițiile geotehnice specifice zonei, este în curs activitatea de defrișare, continuă cercetarea siturilor arhelogice și a început organizarea de șantier în localitatea Cepari.

CITEȘTE ȘI: SPECTACULOS CE SE ÎNTÂMPLĂ PE AUTOSTRADA A1 PITEȘTI-SIBIU! ESTE INCREDIBIL PENTRU ȘOFERI! VIDEO!

„Șantierul 𝗦𝗲𝗰𝘁𝗶𝘂𝗻𝗶𝗶 𝟯: 𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝘁𝘂 – 𝗧𝗶𝗴𝘃𝗲𝗻𝗶 𝗮 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗦𝗶𝗯𝗶𝘂 – 𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗔𝟭, unde stadiul lucrărilor este următorul:

 • a început forarea piloților de probă, necesari testării acestora în condițiile geotehnice specifice zonei – în total, vor fi forați 21 piloți de probă, câte 3 piloți în 7 zone diferite ale amplasamentului. Până acum, au fost forați piloții din 4 zone, iar la sfârșitul săptămânii va începe și testarea acestora de compresiune și smulgere. Adâncimea de foraj a acestora variază intre 25 și 40 de metri;
 • este în curs de desfășurare activitatea de cercetare a siturilor arheologice;
 • a fost finalizată activitatea de defrișare în afara Fondului Forestier;
 • este în curs de finalizare activitatea de defrișare în Fondul Forestier;
 • este în curs de finalizare Proiectul pentru Autorizația de Construire, urmând a fi predat luna aceasta;
 • continuă lucrările de amenajare a organizării de șantier în comuna Cepari, pe un teren de 7 hectare, unde vor fi amplasate birourile administrative, dar și stațiile proprii de asfalt și beton;
 • este în curs de execuție punctul de lucru Racovița, pe un teren de 4 hectare, care va cuprinde birouri administrative, laborator, 2 stații de betoane, poligon de prefabricate.

Începutul organizării de șantier este unul bun și suntem încrezători că antreprenorul va repeta organizarea și mobilizarea bună de pe Secțiunea 5, acolo unde lucrările sunt în avans față de grafic.

Contractul aferent acestei secțiuni prevede construcția a:

 • 37,40 km de autostradă
 • 96 de poduri și viaducte
 • un tunel cu o lungime de 1,7 km, care va fi cel mai lung tunel de autostradă din România
 • 1 ecoduct în zona localității Călinești, care va traversa râul Olt, calea ferată și DN7
 • două noduri rutiere: Cornetu și Rudeni
 • 2 spații de servicii
 • 1 Centru de Întreținere și Coordonare

Această secțiune face parte din cel mai important proiect de infrastructură rutieră prevăzut în 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟭-𝟮𝟬𝟯𝟬 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮, elaborat și aprobat de guvernul liberal în perioada 2020-2021 și, totodată, prevede cele mai complexe lucrări, având în vedere dificultatea dată de zona montană în care se află traseul autostrăzii, fiind și prima trecere la nivel de autostradă peste Carpați.

Autostrada Sibiu – Pitești #A1 va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, dintre care Secțiunea 1: Sibiu – Boița (13,17 km) a fost dată în trafic în decembrie 2022. Autostrada Sibiu – Pitești va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV” a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata