VIDEO VIRAL. Cum au rămas niște „gleznuțe goale” fără boxa din care se auzeau manele la maxim în Vama Veche?

0

Vama Veche, locul în care odinioară se strângeau tinerii liberi și preț de câteva zile se simțeau în paradis s-a transformat în ultimii ani într-o stațiune plină de „gealați și gleznuțe goale” care se plimbă cu „Merțanul” pe plajă, pe Strada Principală (locul în care acum ceva ani cântau artiști pe marginea drumului sau pentru o bere primeai o brățară făcută pe loc) sau pur și simplu merg cu boxa cumpărată din Auchan cu manelele în blană.

Chiar dacă au trecut anii și Vama s-a schimbat radical, maneaua dăunează grav boxelor

Un astfel de episod s-a întâmplat și zilele trecute, iar filmarea uneia dintre persoanele din grupului de coacalari a devenit virală: doi gealați îmbrăcați la cămășuță și blugi care par cumpărați de la copii au ieșit pe Principală (porțiunea cuprinsă între strada care duce spre ieșirea din România la vamă și plajă) cu ditai boxa din care se auzea răcnind Jador. „Cămășuțele” au mers preț de câțiva metri, iar la un moment dat s-au oprit și au început să „danseze” ca la o nuntă de interlopi cu mâinile ridicate ca un fazan în călduri. Acesta a fost momentul fatidic pentru ei: un vamaiot, care cel mai probabil venea prin stațiunea de la extremitatea României, și-a făcut loc printre „gleznuțe”, a luat boxa si a dat cu ea de pământ până a „omorât” așa zisa muzică. Nu se știe ce s-a întâmplat după acest moment din cauză că filmarea a fost oprită.

Vama versus Vamaia. Apel către vamaioți: „Ne vrem Vama Veche înapoi”

Vama Veche a ajuns în ultimii ani „Vamaia”. Prețuri extraordinare de mari, bumți-bumți la majoritatea teraselor și clubrurilor, hoteluri peste hoteluri la prețuri de Mamaia și plaje private. Acum 6-7-10 ani, cei care mergeau în Vamă, o făceau pentru libertate și pentru distracție. Pensiunile de abia existau, iar cei care voiau un pat băteau din poartă în poartă în speranța că pentru un preț modic sau chiar infim un locuitor al comunei îl caza pentru o noapte, două în casă sau în curte cu cortul. Și acum țin minte, cum prin 2011-2012 ne duceam în Vamă și dădeam cinci lei ca să ne campăm. Exista și a doua variantă care a dispărut în prezent: cortul pe plajă. Mulți au revendicat sau cumpărat bucăți bune de plajă și le-au transformat în adevărate afaceri: șezlonguri închiriate cu 50 lei pe zi, bărulețe cu berea la 15 lei etc, motiv pentru care nu mai vedem, astăzi, un vamaiot ieșind la 5 dimineața din cort, alături de alte sute, pentru a vedea răsăritul și de a se bucura de peisaj.

Vama „spartă” între vamaioți și cocalari

Vama Veche era, cum spuneam și mai devreme, un loc pentru toată lumea. Și acum zece ani erau câteva cluburi pentru cei care nu ascultau folk sau rock, dar toți turiștii conviețuiau într-o armonie. Zona dinspre bulgari era pentru cei care voiau să se zbânțuie pe muzică electronică, iar spre Cherhana, erau hipioții și rockerii. Principala atracție era „birtul” La Pirați, un bar amenajat din stuf și bănci care dacă nu erai atent picai pe spate, motiv pentru care s-a născut legenda: „nu cazi cu banca în Pirați, nu ești un pirat adevărat”. Stuff-ul era la fel: muzică până la primele ore ale dimineții, cu o bere în mână până la primele ore ale dimineții, fără ca o gleznuță sau o botoxată să vină să strice distracția tururor.

În prezent, sunt două trei locații în care se mai păstrează spiritul de acum 10-15 ani. Există o „Arcă”, o Barbă Neagră (și asta din când în când) unde mai putem vedea un concert bun. Motive sunt multe pentru care Vama Veche ar trebui să revină la ceea ce a fost, motiv pentru care toți vamaioții, da, ăia pe care ne dădea căldura afară la 7 dimineața din cort ar trebui să făcut ceva.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata