Viorel Ciobanu a tremurat pentru Steaua pe Amsterdam Arena

Dincolo de familie şi profesie, Viorel Ciobanu, antrenorul secţiei de nataţie de la CSM Piteşti, are mare pasiune pentru Steaua. Atunci când se iveşte oportunitatea, este pe stadion, îmbrăcat în culorile clubului patronat de Gigi Becali, ca un suporter adevărat. Ultima excursie, cu Steaua în sufllet a fost la Amsterdam,săptămâna trecută, unde a tremurat la minus un grad Celsius, sperând într-un rezultat mare în faţa lui Ajax. „ Am plecat spre Amsterdam cu o zi înainte de meci. Am mers cu avionul până la Dortmund, apoi am închiriat maşina până în Olanda. Aterizarea în Amsterdam era foarte scumpă, undeva la 300 de euro de persoană, aşa că am ales varianta pe şosea, cu maşina, mult mai ieftină.”, povesteşte martorul ocular la partida dintre Ajax şi Steaua.
Controlaţi la sânge la intrarea pe stadion
După parcurgerea distanţei de 270 de kilometri dintre Dortmund şi Amsperdam, aventura a continuat la porţile stadionului „lăncierilor”. „ Nebunie curată la intrarea pe Amsterdam Arena! Am prins o vreme câinoasă. Ba ploua, ba ningea, plus că, deşi afară era doar un grad Celsius cu minis, tremurai de mama focului! Am stat aproape o oră la intrare! Erau doar două porţi deschise pentru români, şi la coadă aşteptau peste 2.000 de oameni. Noi am fost norocoşi, pentru că am intrat cu cinci minute înainte de începerea meciului. Asta după ce am fost controlaţi la sânge de forţele de ordine. Alţii, însă, au văzut doar repriza a doua, pentru că au stat la intrare mai bine de două ore. S-au comportat urât olandezii cu noi la stadion. Am fost pe stadionul lui Chelsea, al lui Liverpool, pe Aliantz Arena, în Germania…. Peste tot am fost primiţi cu zâmbetul pe buze şi am intrat imediat pe poartă.”, spune Viorel Ciobanu
Tribunele vibrau ca la cutremur
În tribune, agitaţie mare pe toată durata confruntării din UEFA Europa League. „ Atmosfera a fost superbă. Stadionul este imens. Noi am stat cam la etajul 10, iar scaunele vibrau ca la cutremur când se manifestau suporterii echipei Ajax. Păcat, însă, că  la final nu ne-am putut bucura de un rezultat bun. Sunt suporter din copilăriei al Stelei, numai că aşteptam mai mult de la băieţi la meciul de la Amsterdam. Şanse nu mai avem. E greu să întorci rezultatul de 0-2, la Bucureşti”, spune suporterul echipei din Ghencea, care vrea să fie prezent alături de favoriţi şi la returul din această seară cu olandezii.

De vorbă cu Mitică Dragomir

Pe durata minivacanţei în Olanda, Viorel Ciobanu a stat la acelaşi hotel cu Mitică Dragomir, cu care s-a conversat în ziua meciului cu Ajax. „ Ne-am cazat la un hotel de 4 stele, situat la 15 km de Amsterdam. Acolo m-am întâlnit cu Dumitru Dragomir, care era sceptic înainte de meci. Mi-a spus că îi este teamă ca Steaua să nu piardă la trei-patru goluri diferenţă”, povesteşte Viorel Ciobanu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.