Viorel Enache: „Reducerea sărăciei, creșterea gradului de ocupare a forței de muncă și a nivelului de educație sunt priorități pentru PSD!”

0
Viorel Enache, președinte PES Activists Argeș, consilier județean PSD: Reducerea sărăciei, creșterea gradului de ocupare a forței de muncă și a nivelului de educație sunt priorități pentru PSD! Acestea sunt obiectivele Ministerului Muncii care lucrează cu determinare pentru îndeplinirea obiectivelor #PNRR cuprinse într-un proiect de OUG care urmează să fie aprobat vineri în Guvern.
Se va ajusta calculul Venitului Minim de Incluziune astfel încât cresc posibilitățile de asigurare a unui nivel de trai minimal pentru familiile și persoanele singure, dar și de prevenire a riscului de sărăcie în rândul copiilor și de abandon școlar.
De remarcat că se instituie temeiul legal pentru ca persoanele vârstnice fără venituri și fără susținători legali să fie îngrijite pe perioadă nedeterminată în centre rezidențiale și să aibă acces la servicii medicale adecvate prin asigurarea acestora fără plata contribuției sociale de #sănătate.
Sistemul va fi digitalizat, iar cei ce pot munci vor fi înscriși automat în evidențe și vor fi obligați să se prezinte la Agențiile de Ocupare a Forței de Muncă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata