Viteza la care rămâi fără permisul auto pentru jumătate de an! Se schimbă legea!

0

Viteza la care rămâi fără permisul auto pentru jumătate de an! Se schimbă legea! Au apărut noi reguli pentru șoferi în ceea ce privește viteza pe drumurile publice. Concret, șoferii trebuie să știe că pot rămâne fără permis chiar și pentru o perioadă de șase luni.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ ALIMENTARĂ! CARME DE PUI CU SALMONELLA, RETRASĂ DE PE RAFTURI! UNDE A FOST VÂNDUTĂ?

Noua lege rutieră stabilește limitele de viteză de la care se suspendă permisul de conducere, astfel că Parlamentul dezbate un nou prag de viteză pe care, dacă șoferul l-a depășit, rămâne pieton timp de 6 luni.

„Constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile […] depășirea cu mai mult de 100 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv.”, scrie în proiectul legislativ adoptat de Senat.

Același document stabilește și faptul că, în cazul în care șoferul care a primit această sancțiune recidivează în decurs de 6 luni de la momentul recuperării permisului și calcă din nou accelerația prea tare, va primi în plus față de sancțiunea aferentă alte 30 de zile de suspendare a carnetului de conducere. Limita maximă de viteză pe raza unei localități va rămâne la 50 de kilometri pe oră, dar sunt și zone unde se va putea circula cu până la 80 de kilometri la oră. De asemenea, limita de viteză pe drumurile expres este de 120 de kilometri la oră, iar pe autostrăzi de 130 de kilometri la oră.

Sancțiuni aplicate în funcție de viteza cu care ai depășit limita:

  • 10 – 20 km/h: 2-3 puncte de amendă (290 lei – 435 de lei) + 2 puncte de penalizare
  • 21 – 30 km/h: 4-5 puncte de amendă (580 lei – 725 de lei) + 3 puncte de penalizare
  • 31 – 40 km/h: 6-8 puncte de amendă (870 lei – 1.160 de lei) + 4 puncte de penalizare
  • 41 – 50 km/h: 9-20 puncte de amendă (1.305 lei – 2.900 de lei) + 6 puncte de penalizare
  • peste 50 km/h : 9 – 20 de puncte de amendă (1.305 lei – 2.900 de lei) + suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata