Vizită a ambasadorului Turciei la Primăria Pitești!

0

Vizită a ambasadorului Turciei la Primăria Pitești! Astăzi, 23 martie 2023, delegația condusă de Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Turcia în România, E.S. Dl. Özgür Kıvanç Altan, a efectuat o vizită diplomatică la Primăria Pitești. În cadrul acesteia, a avut loc și o întâlnire oficială cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, la care au participat, pe lângă membrii delegației oaspete, deputatul Nicolae Georgescu, viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, precum și alți reprezentanți ai administrației locale.

CITEȘTE ȘI: SE MĂRESC SALARIILE LA FC ARGEȘ! AFLĂ CU CÂT!

Discuția a fost centrată pe consolidarea cooperării dintre municipalitatea piteșteană și alte orașe similare din Republica Turcia, cu accent pe dezvoltare economică și comerț, dar și din punct de vedere cultural, în contextul unei importante prezențe a afacerilor cu capital turcesc și a minorității turce în zonă.

Consilierul comercial, dl. Mehmet Naci Akdoğan, a prezentat oportunitățile de investiții în regiune, în timp ce președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), dl. Ufuk Tandoğan, a subliniat importanța dezvoltării cooperării economice dintre cele două țări. Secretarul general TIAD, dl. Barbaros Yıkar, și secretarul general adjunct TIAD, dl. Sever Rashid, au discutat despre oportunitățile de colaborare culturală și academică.

Deputatul Nicolae Georgescu și președintele UID (Uniunea Democraților Internaționali), Dl. Naci Kanbay, au subliniat, la rândul lor, importanța consolidării relațiilor dintre România și Turcia, din perspectiva dimensiunii parlamentare și politice.

Primăria Pitești a arătat un interes considerabil pentru extinderea unor relații bilaterale de colaborare, în mai multe domenii, precum cultura, administrația, turismul și asistența socială, cu scopul de a promova o mai bună cunoaștere reciprocă a civilizației și a bogatului patrimoniu cultural al celor două popoare, român și turc.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata