Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești!

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea. Discuțiile în cadrul întâlnirii au avut ca subiect central intenția ferm exprimată de către E.S. Sofian Qudah de a susține înfrățirea dintre Municipiul Pitești și un oraș iordanian, propunând, în acest sens, orașul At-Tafilah, reședința Guvernoratului Tafilah.

La întâlnirea dintre ambasadorul Iordaniei și primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, au participat viceprimarul Mihai Mihăilescu, directorul Centrului Cultural Pitești, Carmen Salub, alături de alți reprezentanți ai ambasadei Regatului Hașemit al Iordaniei în România.

Municipalitatea piteșteană s-a arătat interesată de extinderea unor relații de colaborare bilaterale, pe mai multe direcții – culturală, administrativă, turistică, socială – pentru o mai bună cunoaștere reciprocă a civilizației și a bogatului patrimoniu cultural al celor două popoare, român și iordanian.

Invitat în cadrul dezbaterii cu tema „Iordania, atunci și azi”, organizată de către Centrul Cultural Pitești, în cadrul proiectului „Ferestre culturale”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, E.S. Sofian Qudah s-a aflat a doua oară la Pitești, după o primă vizită informală, în anul 2020, ca invitat de onoare în cadrul aceluiași proiect, realizat de Centrul Cultural Pitești în colaborare cu Clubul româno-arab de cultură și presă.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.