Vouchere de vacanță pentru angajații din privat! Ce s-a decis!

0

Vouchere de vacanță pentru angajații din privat! Ce s-a decis! Vești bune pentru angajații din privat! În urma unor discuții purtate recent, parlamentari și reprezentanții HoReCa s-au pus de acord ca angajații din mediul privat să primească, la fel ca bugetarii, vouchere de vacanță.

CITEȘTE ȘI: SE MĂRESC SALARIILE ÎN PRIMĂRIA PITEȘTI ȘI INSTITUȚIILE SUBORDONATE! AFLĂ CU CÂT!

Concret, dacă legea va trece de Parlament, salariații din sectoarele private ar urma să primească, începând din 2024, vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei pe an. Senatorii atrag atenția că impactul bugetar va fi unul foarte mare, estimat la șase miliarde de lei pe an.

„Am discutat corect cu mediul de afaceri despre impactul bugetar foarte mare – 6 miliarde de lei, de neînchipuit astăzi pentru bugetul României, însă gândiți-vă că sunt 2,5 miliarde de euro de români în afara granițelor țării. Jumătate ar rămâne în România. Atunci nu am mai avea problema impactului bugetar. Împreună o să găsim soluții ca cei din Horeca să fie parte din proces, să ieftinească serviciile astfel încât tot mai mulți români să aibă acces la serviciile de turism.”, a declarat senatorul PSD Radu Oprea.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata