Vrei să faci grătar în aer liber fără să iei amendă? Iată ce reguli trebuie să respecți!

0

Minivacanța de 1 Mai oferă românilor posibilitatea să iasă în aer liber și să facă grătare, dar anumite greșeli îi pot costa scump. Cei care aleg să să meargă și să celebreze Ziua Muncii trebuie să respecte o serie de reguli, astfel încât să nu primească amenzi usturătoare.

În primul rând, românii care fac grătare trebuie să nu distrugă, modifice ori să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor prevăzute la art. 3 lit. c) şi d).

CITEȘTE ȘI: LOVITURI ÎN CASCADĂ PENTRU FC ARGEȘ! GAURĂ NEAGRĂ ÎN BUGET ȘI PLECĂRI MASIVE!

De asemenea, aceștia nu au voie să arunce gunoaiele oriunde, acestea trebuie duse în locurile special amenajate. Mai mult decât atât, acestea trebuie depuse selectiv, deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, în conformitate cu regulile privind colectarea selectivă.

Pe de altă parte, cei care vor să facă grătar au voie să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi sunt obligați să îl supravegheze în permanenţă. În plus, aceștia trebuie să țină cont de orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective și să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;

Totodată, pot să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop. La fel de important este să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate și să nu folosească produse de igienă personală la o distanţă mai mică de 30 m faţă de cursurile de apă.

Cei care fac grătare trebuie să aibă în vedere și faptul că nu au voie să spele obiectele care au deservit activităţii de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic sau a zonei indicate pentru activităţile de picnic. Împrăştierea pe sol a apei uzate rezultate în urma activităţii de picnic sau vărsarea acesteia în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic ori a zonei indicate pentru activităţile de picnic sunt interzise.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata