WhatsApp schimbă regulile jocului, din nou: ce pot să facă ”administratorii”, de acum înainte

0

WhatsApp se află într-un progres permanent, de aproape un deceniu. După ce a depășit pragul de două miliarde de utilizatori, interesul a fost și mai mare, nu doar pentru a-și crește în continuare baza de clienți, dar pentru a nu pierde dintre ei.

În cazul în care ești membru într-un grup de WhatsApp, merită să știi că persoana care a creat acel grup este administrator, iar ”funcția” vine cu câteva privilegii suplimentare care tocmai s-au extins semnificativ. În speranța că vor face o treabă semnificativ mai bună în a face curățenie în conversațiile stufoase, acei administratori vor putea șterge orice postare.

Ce câștigă administratorii de WhatsApp

Conform unor informații obținute de WABetaInfo, într-o versiune iminentă de WhatsApp, administratorii vor câștiga posibilitatea de a șterge orice postare dintr-un grup, indiferent când a fost trimis mesajul cu pricina sau de către cineva.

Dintr-un punct de vedere, ai putea vedea acest mecanism ca o formă de cenzură. Nu de alta, dar un singur om alege ce este corect sau incorect să apară pe un grup de mămici sau un grup de școală. Mai ales că WhatsApp nu oferă și un mecanism prin care să raportezi o decizie eronată a administratorului. Pe de altă parte, având în vedere că, în spatele grupurilor de WhatsApp, nu există neapărat o miză fabuloasă, cel mai probabil, nici privilegiul suplimentar nu va fi abuzat.

”Delete for everyone” sau ”Șterge pentru toată lumea” este noua funcție ce urmează să fie introdusă în WhatsApp în conversațiil de grup, atunci când un administrator ține degetul câteva momente pe un mesaj, un document, o fotografie sau clip video. Pentru a se consemna gestul, numele celui care a șters mesajul va apărea în dreptul bulei care rămâne în locul mesajului șters definitiv. Nu este foarte clar când va fi introdusă opțiunea la scară largă, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata