Zeci de argeșeni înșelați de un fals transportator! Cum au rămas fără bani?

0

Zeci de argeșeni înșelați de un fals transportator! Cum au rămas fără bani? Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în care au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înşelăciune și fals informatic, în formă continuată, conform art. 344 și 325 din Codul Penal.

CITEȘTE ȘI: TÂNĂR DE 25 ANI DIN ARGEȘ ARESTAT! ACUZAȚII GRAVE!

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada februarie 2020 – aprilie 2021, un bărbat de 26 de ani, din orașul Potcoava, județul Olt, ar fi conceput un mod de operare, prin mijloace frauduloase, pentru a induce în eroare persoanele interesate de cumpărarea unor servicii de transport auto din străinătate în țară, prin preluarea anunțurilor postate de aceste persoane pe internet, în vederea efectuării transportului.

Astfel, prezentându-se drept reprezentant al unor firme de transport în care nu avea nici o calitate, ar fi indus în eroare 15 persoane, încasând sume de bani, de regulă cu titlu de avans, din suma stabilită pentru transport, fără ca  cel în cauză să execute obligațiile asumate. Totodată, pentru a determina plata sumelor solicitate, cel în cauză ar fi falsificat documente proforme pentru plata serviciilor de transport.

Prejudiciul cauzat este stabilit la totalul de 17.230 de lei. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata