Zeci de mii de angajați Dacia – trimiși în șomaj! Află până când!

0

Peste 12.000 de angajați ai Uzinei Dacia de la Mioveni au fost trimiși în șomaj tehnic din cauza crizei mondiale de semiconductori. Conducerea colosului industrial de la Mioveni a decis să trimită marea majoritate a salariaților acasă, ieri fiind chemați doar 2.000 din cei 14.000 de angajați. Aceștia vor fi plătiți, conform contractului colectiv de muncă, cu 85% din salariu și tichete de masă.

Viceliderul SAD: „Întreaga industrie constructoare de mașini din Europa a intrat într-o așa-zisă pauză”

Viceliderul Sindicatului Angajaților Dacia, Ion Iordache, susține că această criză a micro-componentelor va afecta încă o lună industria auto. „Pauza este provocată de criza micro-componentelor care formează calculatorul de habitaclu și, ca atare, întreaga industrie constructoare de mașini din Europa a intrat într-o așa-zisă pauză. Vineri este programată o nouă zi de șomaj tehnic la Dacia. Această criză se va sfârși probabil în luna martie. Până atunci o sa avem asemenea stagnări” a declarat lider sindicatul Autoturisme Dacia, Ion Iordache.

Producători auto din întreaga lume opresc linii de asamblare a vehiculelor din cauza lipsei semiconductorilor, în unele situații din cauza măsurilor SUA împotriva unor producători chinezi de cipuri. Sunt afectate uzine din China, America de Nord și Europa.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata