Zeci de patroni din Argeș amendați drastic de inspectorii ITM! Principalele nereguli!

0

Zeci de patroni din Argeș amendați drastic de inspectorii ITM! Principalele nereguli! Activitatea de control desfăşurată de ITM Argeş în luna ianuarie 2023. Activitatea de control se prezintă astfel: nr. de controale efectuate: 282, nr. de sancțiuni aplicate: 88,  valoare totală amenzi: 212.300 lei.

CITEȘTE ȘI: MEDIC NOU LA SPITALUL JUDEȚEAN PITEȘTI! AFLĂ PE CE SPECIALIZARE!

 În domeniul relaţiilor de muncă :

S-au efectuat un număr de 140  controale,  s-au aplicat 36  sancţíuni,  din care 22  amenzi în valoare totală de 119.800 lei.                                                                                                                                   

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe:

  • comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto.

Principalele deficiențe constatate:

  • primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractul individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în     luna ianuarie 2023, ITM Argeş a efectuat un număr de 140 controale. Astfel, la 6 angajatori sancționați, au fost depistate ca  prestând  muncă  nedeclarată  un număr de 6  persoane. Valoarea amenzilor aplicate este de 80.000 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă :

În baza Legii nr.319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 142 controale. Au fost aplicate 52 sancțiuni, din care 18 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 92.500 lei. 

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

  • construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, distribuție mărfuri, morărit  și  panificație, confecții textile, comerț, .

Principalele deficiențe constatate:

  • neasigurarea controlului medical la angajare și periodic, necomunicare eveniment, nedepunerea dosarului de cercetare a evenimentului, neasigurare instruire în domeniul securității și sănătății în muncă la angajare și periodic, neasigurare echipamente individuale de protecție.

Persoanele care vor să sesizeze munca nedeclarată o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata