Zeci de persoane găsite lucrând la negru! ITM – controale de amploare în Argeș!

0

Activitatea de control desfăşurată de ITM Argeş în luna septembrie 2022

  Activitatea de control se prezintă astfel:

– nr. de controale efectuate:276

– nr. de sancțiuni aplicate:96

– valoare totală amenzi: 421.900 lei

 În domeniul relaţiilor de muncă

S-au efectuat un număr de 156 de controale, s-au aplicat  45 sancţíuni, din care 29 amenzi în valoare totală de 320.900 lei.                                                                                                                                   

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe:

– comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto, panificație.

Principalele deficiențe constatate:

– primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractul individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime, nerespectarea programului de lucru de 6 ore a zilierului minor, neacordarea remunerației brute orare cuvenite zilierului.

III. În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în     luna septembrie 2022, ITM Argeş a efectuat un număr de 156 de controale. Astfel, la 35 angajatori sancționați, au  fost  depistate ca  prestând  muncă  nedeclarată  un număr de 17  persoane. Valoarea amenzilor aplicate este de 260.000 lei.

  1. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

În baza Legii nr.319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 120 controale. Au fost aplicate 51 sancțiuni, din care 23  amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 101.000 lei. 

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

– construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, distribuție mărfuri, morărit  și  panificație, confecții textile, comerț.

Persoanele care vor să sesizeze munca nedeclarată o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata