Zeci de șoferi opriți pe DN7! Acțiune de amploare a polițiștilor argeșeni!

0

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au desfășurat, ieri, o acțiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zona de competență. Activitățile nu au inclus și aplicarea de sancțiuni contravenționale, având drept obiectiv creșterea rolului activ al conducătorilor auto în prevenirea evenimenterlor rutiere.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL! MUNTENIA HOSPITAL A FOST VÂNDUT! AFLĂ CINE L-A PRELUAT!

Având în vedere că porțiunea din DN 7 aflată în responsabilitatea Formațiunii Rutiere Topoloveni este una de tranzit, activitățile au avut accent pe viteza neadaptată la condițiile de drum și la cele de trafic.
Sfatul transmis în cadrul acțiunii se referă la nerespectarea distanței de siguranță între vehicule, ca aspect ce amplifică gravitatea accidentelor de circulație, în special a celor produse pe fondul vitezei.

Astfel, sub sloganul ,,1-2 sau 112?”, conducătorilor auto le-a fost explicată regula celor două secunde ca modalitate în care pot evalua dacă distanța față de obstacolul din față este suficientă pentru a permite oprirea, precum și faptul că în condiții ce afectează vizibilitatea sau aderența trebuie mărită distanța față de vehiculul care circulă în față.

Conduceți responsabil pentru ca toți să ajungem cu bine la destinație!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata