Zeci de studenți – în practică la Stația Hidrometrică Voina!

0

Zeci de studenți ai Facultății de Georgrafie din cadrul Universității din București au făcut timp de o zi un stagiu de practică la Stația Hidrometrică de la Voina. Reprezentantul Administrației Bazinale Argeș – Vedea le-a arătat învățăceior din anul I cum se măsoară viteza unui curs de apă.

„La primele ore ale dimineții, am primit vizita tinerilor învățăcei de la Facultatea de Geografie, Universitatea din București. Aceștia au bătut cale lungă până la Stația Hidrometrică Voina (județul Argeș), in timpul practicii universitare la care iau parte.

Cel care le-a explicat în ce constă o zi de muncă la o stație hidrometrică a fost reprezentantul ABAAV Cristi Baciu. Acesta a reușit să capteze atenția celor 55 de studenți din anul I, printr-o demonstrație practică cu morișca hidrometrică (instrument format dintr-un rotor, cu una sau mai multe palete, care se rotește sub acțiunea curentului de apă și servește la măsurarea vitezei unui curs de apă) .

Toate informațiile primite au fost notate cu sârguință în fișele de observație, ceea ce ne face să sperăm că printre aceștia vor fi și lucrători în acest domeniu vast al gospodarilor de apă” transmite ABAAV Argeș – Vedea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata