Ziua Carierei la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș

0

Polițiștii argeșeni au fost, astăzi, gazdele unor tineri entuziaști, care doresc să îmbrățișeze meseria de polițist. Elevi în ultimul an la Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu din Mioveni au trecut, astăzi, pragul Inspectoratului de Poliţie Județean Argeș, interesați să afle cât mai multe informații despre ceea ce presupune să fii polițist.

Pentru a înțelege cât mai bine rolul poliției în societate, tinerilor le-a fost prezentată evoluția Poliţiei Române de-a lungul istoriei și până în prezent.

Despre aspecte practice ale meseriei de polițist, le-a vorbit șeful Biroului Investigații Criminale Pitești, președinte al Corpului Național al Polițiștilor – Filiala Argeș, un polițist cu experiență, care a investigat multe cazuri de infracțiuni grave. Comisarul șef este și partener în proiecte de educare a elevilor în domenii de prevenire a adicțiilor.

De asemenea, tinerii au fost sfătuiți, de polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, despre cum pot să se ferească de pericole, astfel încât să nu devină victime sau autori ale unor infracțiuni.

În cadrul vizitei, polițiștii criminaliști le-au prezentat tehnici specifice de cercetare la fața locului și tehnica din dotare.

Nu în ultimul rând, pentru că majoritatea elevilor prezenți doresc să ne devină colegi, le-a fost expusă oferta educațională și condițiile esențiale necesare pentru a deveni polițiști.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata