Ziua Internațională a Pământului, sărbătorită la Mioveni!

Miercuri, 23 aprilie 2014, oraşul Mioveni marchează „Ziua Internaţională a Pământului”- eveniment simbol al responsabilităţii civile în protecţia mediului.

Activitatea va avea loc în sala de spectacole „Dacia” a Centrului Cultural Educativ Mioveni,începând cu orele 11.00. Participă elevii şi cadrele didactice din toate unităţile de învăţământ de pe raza oraşului Mioveni.  Organizatorii îşi propun educarea tineri generaţii în formarea deprinderilor ecologice şi a unor convingeri de gestionare raţională a resurselor naturale.

„Ziua Pământului”, eveniment simbol al responsabilităţii civice în protecţia mediului, a apărut cu scopul de a conştientiza,  populaţia şi factorii de decizie privind necesitatea conservării resurselor naturale ale lumii.

Celebrarea „Zilei Pământului” a fost organizată pentru prima dată de către senatorul american Gaylord Nelson, în 22 aprilie 1970, ocazie cu care s-a realizat o mare campanie pentru a atrage atenţia asupra necesităţii legiferării limitelor de poluare a mediului înconjurător.

Dacă în primii ani „Ziua Pământului” a fost celebrată de câteva milioane de oameni, după 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat „Ziua Pământului” într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. Atunci a fost fondată şi organizaţia neguvernamentală „Earth Day USA” care, din 1991, coordonează pe plan naţional şi internaţional ceea ce pornise ca un eveniment strict american.

După 1990, „Ziua Pământului” a fost sărbătorită şi în ţara noastră.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.