Acum! Percheziții la CJ Argeș și Primăria Ștefănești!

0

Procurorii DNA Pitești fac peste 20 de percheziții la sediile unor instituții publice din județul Argeș, dar și la mai multe firme într-un dosar de corupție. Din primele informații, există suspiciuni că în cursul anului 2023, o instituție publică ar fi achiziționat locuințe pentru persoane vulnerabile la prețuri supraevaluate. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Primăria Ștefănești, Consiliul Județean Argeș și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș. Anchetatorii au ridicat mai multe documente cu valoare probatorie, iar în urma cercetărilor se vor lua măsurile care se impun.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: OPT STAȚII GPL ÎNCHISE! NEREGULI GRAVE!

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind cumpărarea de către o instituție publică a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile.

În cursul zilei de 07 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 21 locații, situate pe raza județului Argeș, din care trei sunt sedii ale unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare” potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata