Avertisment îngrijorător al experților: „Un nou cutremur puternic va avea loc! Să ne pregătim pe cât se poate de repede acum!”

0

Avertisment îngrijorător al experților: „Un nou cutremur puternic va avea loc! Să ne pregătim pe cât se poate de repede acum!” Institutului pentru Fizica Pământului avertizează că un cutremur mare va lovi România, fără estimări însă, privind perioada producerii. Chiar dacă pericolul este semnalat de experți, mai ales în urma cutremurelor puternice care au avut loc în ultima perioadă, foarte puține clădiri au fost consolidate după Revoluție.

CITEȘTE ȘI: DETALII ȘOCANTE DIN SPATELE CRIMEI CARE A ÎNGROZIT PITEȘTIUL! CUM A AJUNS UN COPIL DE 16 ANI SĂ-ȘI UCIDĂ TATĂL?

Experții atrag atenția că țara noastră va fi lovită la un moment dat de un nou cutremur devastator. „Un cutremur puternic sau chiar mai puternic decât cel din 1977 sau decât cel din 1940 până la urmă o să aibă loc la un moment dat. Vrancea nu dă semne de liniște când va avea loc acest cutremur. Important să nu ne bazăm pe iluzia predicției, ci să ne pregătim pe cât se poate de repede acum”, a declarat, Dragoș Toma Dănilă, cercetător INFP.

Statistic, cutremure cu magnitudinea de 6° apar în Vrancea la aproximativ 10 ani, în timp ce seisme de 7 la fiecare 33 de ani, iar cele cu magnitudinea de peste 7,5 apar la fiecare 80 de ani. Ultimul cutremur mare care a lovit țara noastră a fost în 1986, acum 37 de ani, și a măsurat 7,1 pe scara Richter.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata