Cartier rezidențial cu blocuri de șase etaje într-o zonă de case din Pitești! Ce spune primăria?

0

Un mega proiect imobiliar se dorește a fi construit în zona Tancodrom, pe strada Alexandru Kirițescu, inițiatorii proiectului dorind să ridice patru blocuri de cinci sau șase etaje. Constructorul, societatea Tranzacții Imobiliare, se bazează pe un PUZ vechi emis pe vremea fostului primar Tudor Pendiuc, care „le-ar permite” să construiască la acest regim de înălțime și pe care este specificat „fără termen de valabilitate”.

CITEȘTE ȘI: PRIMARUL GENTEA, REPLICĂ DURĂ PENTRU MIHAI ROTARU: „SĂ LASE FRUSTRĂRILE LEGATE DE ISFAN SAU AMINTIREA RAPIDULUI LUI ADI MUTU!”

Acest lucru este, potrivit specialiștilor în domeniu, doar o găselniță deoarece conform PUG-ului emis de primărie, terenul pe care inițiatorii proiectului vor să construiască cele patru blocuri, este situat într-o zonă în care se poate construi la un regim mic de înălțime (maxim două etaje).  Proiectul a fost dezbătut și supus la vot în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism Pitești, acesta primind vot negativ.

„Conform P.U.G. – R.L.U. aprobat prin H.C.L. nr. 113/1999 și prelungit prin H.C.L. nr. 90/2010 terenul este amplasat într-o zonă din U.T.R.14 (Lm1b+ I1sb+P1b), subzona cu locuințe propuse cu regim mic de înălțime (maxim P+2E), instituții publice și servicii propuse, subzona parcuri, scuaruri de recreere propuse.

Conform P.U.Z. aprobat prin H.C.L. nr. 208/2008 (fără termen de valabilitate) prin care este reglementat terenul în suprafață de 7564 m2, situat parțial în zonă de locuire (L) și parțial în subzonă mixtă (LM), pentru care au fost stabiliți următorii indicatori urbanistici: P.O.T. max = 35% ; C.U.T. max = 2,10 Acd/mp pentru locuire;  P.O.T. max = 65%; C.U.T. max  = 5,20 Acd/mp pentru funcțiuni mixte;

Funcțiunea dominantă a zonei este locuirea, cu regim de înălțime existent: P+2E.

 PROPUNERI:

Se propune construirea a două clădiri cu regim de înălțime D+P+4-5Er cu funcțiunea de locuire și două clădiri  cu regim de înălțime S2+S1+P+5-6Er cu funcțiuni mixte (locuire și servicii compatibile locuirii), amenajări auxiliare (căi de acces carosabil și pietonale, locuri de parcare, locuri de joacă pentru copii, spații verzi amenajate la sol) aproximativ 139 de apartamente și 718,50 m2 spatii cu altă destinație (la parter), pentru care au fost prevăzute un număr de 175 locuri de parcare dispuse astfel: 80 locuri la subsolul clădirilor (S2 și S1), 28 locuri în demisol parțial acoperit și 67 locuri la nivelul solului).

  •    suprafața teren reglementat: 7664 m2; Sc = 2199 m2; Sd propusă = 13603 m2;
  • P.O.T. max = 28,69 % ;  C.U.T. max  = 1,78 Acd/ m2 teren;
  • regim de înălțime: subzona L: D+P+4-5Er (2 clădiri); subzona LM: S2+S1+P+5-6Er (2 clădiri); H maxim = 23 m;
  • spații plantate și libere (joacă): 1956 m2 (25,52 %);
  • suprafață alei carosabile și parcaje: 1527 m2;
  • suprafață trotuare și alei pietonale: 1543 m2;

  Teren care se cedează domeniului public pentru majorarea trotuarului (pe cele trei laturi) pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități: 439 m2 (5,73 %).

 Regim de aliniere și retrageri:

  • 6,00 m – retragerea față de aliniament – dom. public strada Nicolae Iorga;
  • 6,00 m – limita laterală N-E – dom. public strada Prof. Nicolae Brânzeu;
  • 6,00 m – limita laterală S-V – dom. public strada Alexandru Kirițescu;
  • 13,00 m – Limita N-V de proprietate (propr. particulară).”, se arată în proiect.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata