CORPUL DE CONTROL AL MINISTERULUI-ANCHETĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN! MEDIC SPECIALIST-ACUZAȚII GRAVE!

În urma postării pe facebook a medicului ORL-ist, Andrei Gaitan, în care aduce acuzații grave la adresa conducerii Spitalului Județean Argeș și în care povestește eforturile supraomenești pe care le face pentru a veni în Pitești să trateze pacienții, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, s-a autosesizat. Acesta a declarat, în urmă cu doar câteva minute, că nu tolerează astfel de comportamente sau încălcări ale legii și că a discutat cu președintele Senatului, Alina Gorgiu, urmând ca în următoarea perioadă să trimită Corpul de Control pentru o anchetă amănunțită la Spitalul Județean din Pitești.

CITEȘTE ȘI: MEDIC DIN SPITALUL JUDEȚEAN- ACUZAȚII GRAVE ÎMPOTRIVA CONDUCERII! REVOLTĂ PE FACEBOOK!

„Este de neacceptat să faci naveta sute de kilometri ca să tratezi pacienți în Argeș și să fii tratat mizerabil! Sunt indignat să aflu situația medicului Andrei Gaitan și vreau să aflu dacă este rea-voință, lipsă de respect, dar și nerespectarea legii!

Voi face un demers instituțional către Consiliul Județean Argeș pentru că vreau să ajungă la mine informații clare: câte locuințe de serviciu sunt disponibile în județ, pentru medici, cum se dau și cui! Trebuie să știe fiecare argeșean. Nu voi tolera abuzuri!Am discutat această problemă cu Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care mi-a transmis că va sesiza Ministerul Sănătății și va solicita să fie trimis corpul de control al ministrului, la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Situația nu poate rămâne așa! Iar pe viitor nu se mai poate repeta!”, a declarat prefectul Radu Perianu.

MEDIC SPECIALIST IGNORAT  DE SJU PITEȘTI

Reamintim faptul că, medic chirurg al Spitalului Județean de Urgență Pitești face zilnic naveta la București. Circa trei ore. Cu trenul. „Prin miros puternic de pișat.” Prin frig, ploaie sau caniculă. După ore întregi de operații complexe. Sau înaintea unor operații grele. De cinci ani așteaptă o locuință de serviciu. De cinci ani nu a primit. Deși a cerut în repetate rânduri. Modul în care este tratat ca specialist angajat al SJU Pitești a fost postat în urmă cu puțin timp de doctorul ORL-ist, medicul Andrei Gaitan, pe facebook în semn de protest față de nedreptățile pe care le-a îndurat în ultimii ani.

Iată mai jos postarea integrală:

„Lucrez de 5 ani la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti si tot de atata timp fac naveta, zilnic, intre Bucuresti si Pitesti. Ma trezesc la ora 4:30 si strabat cei mai bine de 200 de km dus-intors, zilnic, pentru a fi prezent la aceasta unitate medicala stralucitoare. In acesti 5 ani am cheltuit o mica avere pe drum si chirie, ca sa nu mai zic de oboseala care se acumuleaza stand prin statii. Nu o sa va povestesc despre cum se simt 45 de minute petrecute in soare dupa o zi de agitatie si operat, nu o sa ma spun cum se simte frigul combinat cu oboseala, seara, prin autogara si nu o sa va zic nimic despre trenurile care fac 2-3 ore intre Bucuresti si Pitesti…despre mirosul puternic de pisat din tren, despre camarazii de drum sau despre cum se simte, iarna, Gara de Nord la ora 9 seara.

Operez la Super Spitalul de Urgenta Pitesti cazuri relamente grele, cu risc mare. Am facut operatii ce nu s-au mai practicat in Arges.

 Prin prisma muncii mele, Spitalul incaseaza deconturi de zeci si sute de milioane. Într-o lume normala, cu oameni sanatosi la cap, toate aceste lucruri ar conta.

Oamenii pusi sa managerieze Spitalele ar fi interesati de viata angajatilor…fie ei medici, asistente, infirmiere, brancardieri sau portari…

Pe vremea cand am terminat specialitatea si m-am angajat, era o lege…sau mai bine zis un mit…o legenda urbana ( am ajuns sa aflu mai tarziu) care spunea ca primesti o prima de incadrare si un apartament de serviciu, temporar. In 5 ani, conducerea de geniu a minunatei unitati medicale, nu a reusit sa rezolve aceasta problema, nici chiar dupa 4-5 cereri redactate de mine in acest sens, la care, nici pana in ziua de azi nu am primit raspuns.

Motivul pentru care scriu este acela ca, aceste apartamente de serviciu exista dar se dau ,,cui trebuie” intotdeauna.

Spre exemplu, in urma cu o saptamana, dupa ce am realizat una dintre cele mai grele interventii chirurgicale de pana acum ( am operat un cancer in stadiul IV de limba si planseu bucal – interventia a durat mai bine de 6 ore), am primit un telefon si am aflat ca epidemioloaga spitalului, un personaj angajat de 2-3 luni, tocmai a primit apartament.

Nu e MINUNAT?! Asta insemna management performat si de calitate. Punand in balanta un chirurg care iti aduce bani de 5 ani, cu criterii de performata ridicata si epidemiologul care abia a trecut pragul spitalului…il alegi pe cel din urma. Logic! Corect! Just! Nimic ciudat aici…

Pentru manager, directorul medical si pentru tot sefii, bosulicii, sefutii si pilele lor am deschis agenda cu programari pe 2025. Se pare ca mai am doua locuri disponibile: unul in martie 32 si altul pe 1 aprilie. Asta e tara… Astia suntem…Si nu cred ca ne vom face bine vreodata…”, a postat medicul Andrei Gaitan.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

1 Comentariu
  1. […] Pe același subiect: CORPUL DE CONTROL AL MINISTERULUI-ANCHETĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN! MEDIC SPECIALIST-ACUZAȚII GRAVE! […]

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.