Detenție, camera video, centre de reeducare și exmatricularea elevilor! Revoluție în învățământ!

0

Detenție, camera video, centre de reeducare și exmatricularea elevilor! Revoluție în învățământ! În urma incidentelor violente petrecute în tot mai multe școli din România în ultima perioadă, au fost purtate discuții serioase cu reprezentanţii autorităţilor locale, ai părinţilor şi elevilor şi cu sindicatele din învăţământ.

CITEȘTE ȘI: MEDIC SUSPECTAT DE MOARTEA A PATRU PACIENȚI! DETALII CUTREMURĂTOARE!

Sindicatele din Educaţie au cerut măsuri drastice precum  introducerea exmatriculării temporare, de 3-5 zile, în cazul unui elev agresor, scăderea notei la purtare, muncă în folosul comunității sau introducerea detenţiei în școli pe model american, centre de reeducare și chiar amenzi pentru părinții elevilor care comit acte de violență în funcție de gravitatea faptelor. De asemenea, au mai solicitat camere video permanente în sălile de clasă, consilieri, pază și interdicția telefoanelor mobile în spațiul școlar. Propunerea de detenție școlară presupune ca elevul să stea într-o cameră unde să reflecteze.

„O astfel de măsură, dacă este însoţită de măsuri de consiliere şi de anumite acţiuni pe care elevul şi familia ar trebui să le facă crede că nu ar fi o idee rea”, a anunțat Ligia Deca.

Ligia Deca s-a arătat de acord şi cu munca în folosul comunității, dar a respins propunerea de amendare a părinților pe motiv că este complicat legislativ de pus în practică. Totodată a explicat că exmatricularea unui elev nu e posibilă din punct de vedere constituțional, dar că ar fi de acord cu suspendarea temporară a unui elev pentru o perioadă 3-5 zile. Deca ia în considerare şi varianta camerelor video care să funcţioneze permanent în clase și pe parcursul orelor, dar a atras atenția asupra aspectelor legate de confidenţialitate.

„Avem un regim acolo, trebuie să avem grijă vizavi de dreptul la imagine, de dreptul profesorului de a nu fi supravegheat în timpul orelor, dar eu cred că pentru interesul public, cum ar fi combaterea violenţei, ar putea fi o măsură care previne, faptul că ştiu că se poate vedea fapta antisocială şi sigur numai anumite persoane autorizate ar trebui să aibă acces la aceste înregistrări, dar şi în opinia mea ele ar putea reprezenta o soluţie.”, a declarat ministrul.

Termenul limită pentru predarea amendamentelor este săptămâna viitoare. Pe 26 aprilie ar urmă să fie votul final în Camera Deputaţilor, apoi dezbaterea în Senat.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata