Directorul medical Costin Ștefan, despre situația gripei în Argeș: Câți pacienți sunt intenați la SJU Pitești?

0

Zeci de adulți se prezintă zilnic la UPU a Spitalului Județean de Urgență Pitești cu diverse afecțiuni respiratorii, mulți dintre aceștia având nevoie de internare. Doctorul Costin Ștefan, directorul medical al SJU Pitești ne-a declarat că o mare parte dintre pacienții prezenți în camera de gardă prezintă diverse afecțiuni respiratorii, virale sau gripă.

CITEȘTE ȘI: CAZURI DE FLURONA ÎN ARGEȘ!? CE SPUNE DIRECTORUL SPITALULUI DE PEDIATREI!

În plin val al virozelor și al lipsei acute de medicamente din farmacii, mulți dintre ei au nevoie să rămână internați pentru a primi tratament de specialitate. Conform directorului medical Costin Ștefan, pacienții sunt evaluați, testați și, în cazul în care este nevoie, internați pe Secția Contagioase a Spitalului Județean.

Câți pacienți sunt internați pe Secția Contagioase?

În momentul de față, pe Secția Contagioase sunt internați 22 adulți (dintre care șase testați pozitiv cu test rapid la gripă și trei cu infecții acute respiratorii) și 23 copii (dintre care 17 testați pozitiv la virusul gripal).

În Pitești, la SJU, nu avem deocamdată niciun caz de Flurona confirmat, conform directorului Costin Ștefan. „Nu am avut situații de pacienți pozitivi si la virusul gripal și la COVID. Însă, este o perioadă delicată în care virozele și gripa devin periculoase. Iar dacă mai apar și o infectare cu COVID, atunci lucrurile se complică. Să ne protejăm mai mult.”

Potrivit medicului Costin Ștefan, simptomele în cazul Flurona sunt mai zgomotoase, pacienții confruntându-se cu dureri îngrozitoare de cap, de mușchi sau de articulații. Și în cazul virusului gripal pacienții acuză simptome asemănătoare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata