ziarobiectiv.ro

Dr. Mărtău dezvăluie dezastrul din Secția UPU a Spitalului Județean! Strigăt de ajutor!

0

Secția de Urgențe a Spitalului Județean din Pitești este plină zi și noapte. Medicii sunt puțini iar unii pacienți lipsiți de respect. Mulți dintre ei se prezintă la urgență cu dureri de cap care persist de o lună, cu stări de anxietate sau chiar după o săptămână de diaree. Este mult mai comod să meargă direct la spital sau să cheme ambulanța decât să meargă la medicul de familie.

CITEȘTE ȘI: CÂND VA FI ÎNMORMÂNTAT VALI, POLIȚISTUL LOCAL OMORÂT ÎN STAȚIA DE LA BRĂTIANU?

Într-o postare pe facebook, Alina Mărtău, medic UPU Pitești face, din nou, un apel disperat referitor la numărul mare de prezentări în urgențe, fapt ce duce la epuizarea și suprasolicitarea personalului medical. Medicul urgentist atrage atenția asupra faptului că multe dintre persoanele care se prezintă la UPU nu reprezintă urgențe și, în consecință, se pot adresa medicului de familie sau medicilor din policlinică, fără a îngreuna actul medical din UPU.

Cunoscuta doctorită vorbește și despre cei care se prezintă în urgență doar ca să își facă analizele medicale, despre faptul că sunt mulți și sunt deja cunoscuți. De asemenea, doctorița Mărtău a precizat, în postarea de pe facebook  că, s-a ajuns la 60 mii prezentări în UPU, iar medicii sunt insuficienți, făcând față cu greu, adesea cu riscul afectării stării personale de sănătate.

Medici insuficienți care lucrează până la epuizare

„Astăzi UPU Pitești a ajuns la 60 000 de prezentări! Conform legislației în vigoare la acest număr de prezentări TREBUIE sa lucreze 6 medici pe tură, în prezent fiind doar 2, rar 3 medici ce cu greu fac față, adesea cu riscul afectării stării personale de sănătate.

„Epuizarea personalului este evidentă, dar această stare nu interesează pe nimeni.”

Pentru cei care nu reprezintă urgente care să le pună viața în pericol, timpul de așteptare în triaj se va mari considerabil (cefalee de 1 luna, stări anxioase în tratament psihiatric, diaree de 1 săptămână, etc), mai ales că astfel de pacienți au la dispoziție medicul de familie, policlinică sau spitalul militar.

Apel la responsabilitate: „Ar fi bine să oprim avalanșa de doritori de investigații în UPU

Ar fi bine sa oprim avalanșa de doritori de investigații în UPU și să lăsăm culoar liber pentru cei a căror suferință necesita într-adevăr tratament în spital. Oricând fiecare poate deveni urgență, deci trebuie să fim conștienți că un act medical benefic pacientului, îl salvează. Pentru a fi sănătoși ne trebuie medici apți , neepuizati și profesioniști. Viața merita trăită!”, este mesajul transmis de medical Alina Mărtău.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata