Exclusiv! Edilul piroman de la Beleți Negrești se întoarce la primărie!

0

Primarul piroman Mihai Marin se va întoarce la sediul primăriei căreia i-a dat foc în perioada următoare, au decis magistrații Tribunalului Argeș. Fostul edil va participa la expertiza tehnică în care să se stabilească valoarea prejudiciului, deși, inițial, acesta era obligat să nu se apropie la mai puțin de o sută de metri de sediul primăriei. Ulterior acestui demers, fostul edil revine la interdicția de a se apropia de clădirea din care a condus localitatea timp de aproape doi ani.

„În temeiul art.425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a C.pr.pen., rap. la art. 206 C.pr.pen.: Admite contestaţia formulată de inculpatul M.M…,.. , împotriva încheierii din data de 09.03.2023 pronunţată de Judecătoria Topoloveni în dosarul penal nr. 245/828/2022/a13, pe care o desfiinţează în parte şi, rejudecând, În temeiul art. 215 ind. 1 alin. 9 C.proc.pen.: Modifică una dintre obligaţiile impuse în sarcina inculpatului prin decizia nr. 634/28.12.2022 pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 245/828/2022/a10 în sensul că, pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul are obligaţia să nu se apropie la o distanţă mai mică de 10 m de imobilul în care funcţionează Primăria com. Beleţi-Negreşti.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! O ASISTENTĂ MEDICALĂ S-A SINUCIS! NU A MAI PUTUT ÎNDURA GREUTĂȚILE VIEȚII!

Acordă inculpatului permisiunea de a se apropia de imobilul în care funcţionează Primăria com. Beleţi-Negreşti la data la care va fi convocat de expert Parnia Gabriela şi strict pe durata necesară efectuării măsurătorilor de expertul desemnat. Menţine în rest celelalte măsuri dispuse prin încheierea contestată. În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în data de 14.03.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei” se arată în decizia magistraților.

Judecătorii au cerut rapoarte de la Camera de Conturi

De asemenea, magistrații Judecătoriei Topoloveni au cerut o serie de documente din partea Curții de Conturi. Mai exact, este vorba despre rapoartele întocmite în anii 2020 și 2021, perioadă în care Mihai Marin a deținut funcția de primar al localității Beleți Negrești, în urma cărora să reiasă valoarea bunurilor distruse în incendiul provocat de fostul edil.

„Se emite adresă către Camera de Conturi Argeş pentru a comunica dacă reprezentanţii acestei instituţii au efectuat controale la Primăria comunei Beleţi-Negreşti în anul 2020 şi în anul 2021 în urma cărora au întocmit acte de constatare din care rezultă valoarea bunurilor mobile şi imobile aflate în patrimoniul comunei Beleti Negresti, iar în caz afirmativ, dacă nu au caracter confidenţial să le înainteze instanţei în copii conforme cu originalul pentru a fi avute în vedere la efectuarea expertizei tehnice judiciare dispusă în cauză. Se emite adresă către expertul judiciar Parnia Gabriela, în vederea efectuării expertizei tehnice. Se emite adresă către I.P.J. Argeş-Serviciul Cazier Judiciar, în vederea reactualizării fişei de cazier judiciar a inculpatului” se arată în decizia instanței.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata