Exemenul de admitere la liceu, principala problemă în noua Lege a Educației! Ce spun părinții?

0

Exemenul de admitere la liceu, principala problemă în noua Lege a Educației! Ce spun părinții? Legile Educației au intrat joi în procesul de avizare interministerială și ar putea fi adoptate de Guvern în ședința din 23 martie, după care să fie trimise spre dezbatere în Parlament. A apărut şi o nouă propunere din partea sindicatelor care vor o nouă formulă a examenului de admitere la liceu. 

CITEȘTE ȘI: ELENA LASCONI: „ AM DESCOPERIT ILEGALITĂȚI DE-A DREPTUL CRIMINALE. NU POT SĂ AM PE CONȘTIINȚĂ VIAȚA A PESTE 200 DE COPII.”

Mai precis, un examen care să cuprindă cinci probe: matematică, informatică, limba română, la alegere dintre fizică, chimie sau biologie, dar şi între istorie şi geografie, iar acolo unde este cazul, limba maternă. Asociaţia părinţilor şi Consiliul Elevilor au reacţionat rapid şi spun că nu sunt de acord cu această nouă propunere. Ei susţin în continuare Evaluarea Naţională pentru admiterea la liceu. Legea trebuie să fie aprobată în Guvern până la data de 23 martie.

Pachetul lesgilativ intră într-o nouă dinamică, cea a dezbaterii și avizării în cadrul Guvernului, interministeriale, legile sunt publice din 27 februarie, astfel încheindu-se întregul proces de dezbatere publică.”, a spus la începutul ședinței de Guvern de joi ministrul Educației Ligia Deca.

„S-au încheiat cele câteva zile de consultări publice pentru proiectele noilor legi ale Educaţiei. Îi cer public doamnei ministru Deca să comunice toate amendamentele şi propunerile pe care le-a primit în această perioadă de dezbatere publică. Cred că cineva şi-a pierdut complet uzul raţiunii să ajungă să ignore în totalitate întreaga societate. După cinci luni de aşteptare, ni s-au pus pe masă 338 de pagini de lege şi doar opt zile în care să citim, dar să nu comentăm. De unde această sfidare la adresa profesorilor, părinţilor, copiilor?”, a declarat senatorul USR Ştefan Pălărie, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata