Flori Grigoraș se revoltă: „Jobul meu este josnic. Sunt un antreprenor bolnav din cauza statului român”

0

Florentina Grigoraș, expert în proiecte pe fonduri europene a izbucnit la adresa autorităților române care gestionează banii europeni și proiectele din fonduri UE, acuzându-le că nu sunt capabile să ia pentru români fondurile repartizate care vin, dealtfel, din contribuția României la Uniunea Europeană.  Într-o postare recentă pe facebook, ea denunță un întreg sistem format din oameni nepregătiți care lansează ghiduri și finanțări cu nereguli grave, ca ulterior să facă modificări majore chiar în timpul jocului, în detrimentul beneficiarilor.

CITEȘTE ȘI: ULTIMELE CLIPE DIN VIAȚA CHESTORULUI FĂTULOIU! UNDE ȘI CÂND VA FI ÎNMORMÂNTAT?

„E jale! În timpul jocului vii cu schimbări! Îți dă peste cap toată gândirea!”

„N-am mai postat de multă vreme despre stadiul gestionării fondurilor europene în România. E jale! 411 bis, finanțare dedicată industriei alimentare și construcțiilor s-a amânat din vina ministerului. Nu există o anexă actualizată. Cele trei ghiduri privind eficiența energetică au conținut greoi, alambicat. Dacă ai deduce că-i corect într-un fel, îți dă peste cap toată gândirea, un paragraf. Mai mult, aseară, înaintea începerii depunerii cererilor de finanțare, deci în timpul jocului, ministerul a emis niște ordine de modificare a ghidurilor. Deci, în timpul jocului, vii cu schimbări. Majore, nu o virgulă sau două puncte.

Pe digitalizare, ghid în consultare, nu mai discutăm că n-avem despre ce. Grila îi avantajează pe cei productivi și profitabili, fiind vorba despre digitalizare, nu despre rentabilitatea unei firme.

„Ne scrântim creierii să verificăm eligibilitatea cheltuielilor pe 2022”

Horeca 2, tot în consultare. Ne scrântim creierii să verificăm eligibilitatea cheltuielilor pe 2022, în condițiile în care anul fiscal nu este finalizat. S-a mai anunțat și lansarea finanțării operatorilor culturali. Dar nu se știe când…

Așadar, șapte finanțări! Multe, nu? Au dat buzna peste noi. Mișto! Numa’ că, unele dintre proiectele finanțate, uitasem să vă zic, au obligația să fie încheiate de către beneficiari, țineți-vă bine, pe 31 decembrie 2023. Pare destul timp, dar ce să vezi? Finanțările abia încep, urmează evaluări și contractări, și când te bucuri că primești banii, pe anul viitor, așa prin primăvară, constați că furnizorii n-au cum să-ți livreze utilajele că nu-s pe stoc, că doar n-avem fabrici și uzine aici în România care să ni le vândă la comanda ministerelor incompetente, în câteva luni… Slavă, România!”, este mesajul tranșant transmis de Flori Grigoraș, unul dintre cei mai experimentați consultanți din județul Argeș.

„Sunt un antreprenor bolnav din cauza statului român”

Contactată telefonic, Florentina Grigoraș a declarat, dezamăgită și plină de regrete că s-a îmbolnăvit și a obosit să lupte împotriva ignoranței și a bunului simț. De asemenea, aceasta a precizat că trăim vremuri grele, tulburi, lipsite de predictibilitate, vremuri în care ea, ca și consultant recunoscut, cu vastă experiență, se gândește să se reprofileze.

„Trăim vremuri tulburi, însă în aceste momente ar trebui să fim capabili să accesam cu cap toți banii care ni se oferă. Nu sunt gratis, este contribuția României ca stat UE. Constat, însă, cu tristețe, că jobul meu în care am investit suflet și resurse nenumărate, consultanța, este josnic. Fără nicio exagerare. În primul rând vis a vis de beneficiarii cărora mă adresez și mai apoi pentru mine ca antreprenor.

Fără predictibilitate, nu putem construi nimic. Fără profesioniști nu avem nicio șansă pentru a progresa. O spun și o repet de vreo cinci ani, am obosit să lupt împotriva ignoranței și a bunului simț. Sunt un antreprenor bolnav din cauza statului român. Nu-i târziu să mă reprofilez, puterea este în mintea mea și în tot ceea ce reprezint ca OM, însă aș abandona visurile unor copii pe care am reușit să-i formez în ultima vreme, precum și speranța acestora că în România, demnitatea ca și virtute, există!”, a declarat Florentina Grigoraș.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata