Ultimele clipe din viața chestorului Fătuloiu! Unde și când va fi înmormântat?

0

Vestea morții fulgerătoare a fostului chestor de poliție, Dan Valentin Fătuloiu, a căzut ca un trăznet peste comunitatea locală și națională. Trupul neînsuflețit al fostului șef al Poliției Române și al IPJ Argeș, va fi depus astăzi la Fostul Schit din Vii – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Topoloveni.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! AMBULANȚĂ SPULBERATĂ DE O ȘOFERIȚĂ VITEZOMANĂ! DOI COPII ȘI TREI ADULȚI-ÎN STARE GRAVĂ LA SPITAL!

Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 12 octombrie, la ora 12:00, în orașul Topoloveni. Reamintim faptul că Dan Fătuloiu a murit fulgerător duminică seara, în urma unui infarct. Apropiații povestesc cu tristețe și regret că fostul chestor Fătuloiu nu era bolnav, nu suferea de nicio boală, petrecându-și ultimele clipe din viață alături de familie.

Ministerul Afacerilor Interne a postat pe contul său de Facebook un mesaj de condoleanţe:

„Generalul (în rezervă) Dan Valentin Fătuloiu, a cărui activitate a reprezentat o filă importantă din istoria Ministerului Afacerilor Interne și, în special, a Poliției Române, a încetat din viață. Transmitem condoleanțe familiei îndurerate și ne exprimăm regretul pentru pierderea ofițerului care a condus Inspectoratul General al Poliției Române între anii 2005 și 2007.

Născut pe 27 iunie 1956 în municipiul Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, domnul Fătuloiu a deținut și funcția de secretar de stat, șef al Departamentului de Ordine și Siguranță Publică din Ministerul Afacerilor Interne. De asemenea, domnul Fătuloiu a condus Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița din 1994 până în 1997, Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș din 1997 până în anul 2000 și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București între anii 2000 și 2001.

Ofițer de carieră, Dan Valentin Fătuloiu a ocupat și funcții de reprezentare pentru România în plan extern, exercitând atribuțiile de șef al Biroului atașatului afacerilor interne în Statele Unite ale Americii și atașat de afaceri interne la Milano.”

O carieră de succes!

Fostul chestor s-a aflat la conducerea Poliției Române în calitate de inspector general între 20 ianuarie 2005 și 9 august 2007, iar în perioada septembrie 2009 – noiembrie 2010 a fost secretar de stat, șef al Departamentului de Ordine și Siguranță Publică din MAI.

A mai ocupat succesiv funcțiile de locţiitor al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş (1993 – 1994), inspector șef al IPJ Dâmbovița (1994 – 1997) și, respectiv, al IPJ Argeș (1997 – 2000), director general al Poliției Capitalei (2000 – 2001), director adjunct al Direcției Generale de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog (DGCCOA) a IGPR (2001 – 2004), director al Direcţiei Operaţii din DGCCOA a IGPR (2004 – 2005), șef al Biroului atașatului pe afaceri interne în Statele Unite ale Americii, din cadrul Ambasadei României la Washington, cu funcție de ministru-consilier (septembrie 2007 – septembrie 2009), atașat pe afaceri interne la Roma, ministru-consilier (mai 2011 – decembrie 2012) și inspector șef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea (ianuarie – noiembrie 2013).

Chestorul-șef de poliție Dan Fătuloiu-cetățean de onoare al orașului Topoloveni

Chestorul-șef de poliție Dan Fătuloiu s-a pensionat în luna noiembrie 2013. În anul 2014 a primit titlu de Cetățean de Onoare al orașului Topoloveni. În urmă cu două săptămâni a fost socru mare, fiul său căsătorindu-se.

Redacția Obiectiv de Argeș transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata