Medicii-obligați să-și cumpere biciclete pentru a primi bani! Despre ce stupizenie este vorba?

0

La fel ca medicii de familie, și medicii din cabinetele de planificare familială pot cere finanțări nerambursabile pentru renovarea și dotarea cabinetelor. Condițiile nu par a fi greu de atins însă, cei care au conceput ghidul au trecut, printre altele, o condiție OBLIGATORIE care, dacă nu este îndeplinită, duce la respingerea proiectului și pierderea finanțării de aproximativ 75 mii euro. Altfel spus, orice medic de Planificare Familială este obligat, potrivit condițiilor din ghid, să-și achiziționeze…biciclete.

CITEȘTE ȘI: REÎNCEPE REABILITAREA TEATRULUI ASCHIUȚĂ! CÂND FOR FI FINALIZATE LUCRĂRILE?

Cu alte cuvinte, pe lângă obligația medicilor de a cumpăra analizor point of care plus – infecții cu transmitere sexuala, microscop cu lame pentru fungi, ecograf portabil cu sonda abdominala, frigider și echipamente it (laptop, ecran, imprimantă laser cu scaner), medicii de planing familial sunt obligați să-și cumpere și…bicicletă. Cât de utilă sau necesară este bicicleta nu este specificat, însă ne putem imagina cum medicii se plimbă prin oraș cu bicicleta și ecograful portabil în spate.

„Cabinetele de planificare familială vor suferi intervenții de reabilitare și reamenajare și vor primi dotări de aparatură medicală de laborator și imagistică (dispozitive de tip point-of-care plus analizor pentru detecția infecțiilor cu transmitere sexuală, ecograf cu ultrasunete echipat cu sonde ginecologice ultraportabile, microscop, echipamente IT, frigider, mijloace de transport biciclete).”, se arată în ghidul de finanțare afișat pe site-ul Ministerului Sănătății.

În concluzie, dacă vor finanțarea de 75 mii euro pentru dotarea și renovarea cabinetelor, medicii de Planing Familial trebuie să se doteze… cu bicicletă, unul dintre cele mai sănătoase mijloace de deplasare.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata