Ninge puternic pe Transfăgărășan! S-au format troiene de 60-70 centrimetri! VIDEO!

0

Este a treia zi în care ninge abundent pe Transfăgărășan ude stratul de zăpadă a ajuns să măsoare 15 centimetri. Potrivit Salvamont Argeș, , în creasta Făgărașului, s-au format și troiene de 60-70 centrimetri. Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire și materal antiderapant și îi avertizează pe șoferii care vizitează zona să circule prudent și să aibă mașinile echipate de iarnă.

CITEȘTE ȘI: SFÂRȘIT TRAGIC PENTRU UN COPIL DE 7 ANI! A MURIT ÎN BRAȚELE FRATELUI!

„Ninge puternic în zona înaltă aTransfăgărășanului! În zona tunelului stratul de zăpadă măsoara deja 10 -15 cm! Drumarii districtului Piscu Negru acționează cu autoutilaje cu lamă și material antiderapant! Conducătorii auto care vizitează zona turistică să circule prudent și să aibă mașinile echipate de iarnă!”, este mesajul transmis de autorități.

În creasta Făgărașului, s-au format și troiene de 60-70 cm: „Continuă să ningă în creasta Făgărașului, stratul de zăpadă proaspăt ninsă depășește 20 de centimetri, după tot ce a fost noaptea trecută. S-au format și troiene de 60-70 cm. Îndemnăm turiștii să renunțe la ture lungi cu zone expuse, pentru că in perioada aceasta e mult mai dificil de mers decât în timpul iernii; pietrele și smocurile de iarbă sunt ascunse sub stratul subțire de zăpadă, făcând pășirea foarte nesigură și mărind riscul accidentărilor. În cazul în care se vor face ture, evident este necesar tot echipamentul de iarnă și luarea în considerare a unor timpi MULT mai lungi pentru parcurgere. Nu uitați că la ora 19:30 e deja întuneric! Zăpada începe de la 1700 metri altitudine în acest moment….”, transmite Salvamont Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata