Noua lege a educației! Când va fi făcută publică? Anunțul autorităților!

0

Ligia Deca, ministrul Educaţiei a anunțat recent că noua lege a educației va fi prezentată după finalizarea procesului de consultare publică, la începutul anului viitor. Concret, ministra susține că noua lege a educației va fi făcută publică după vacanţă.

CITEȘTE ȘI: MII DE MĂȘTI DONATE SPITALULUI DE PEDIATRIE! VIROZELE DEVIN ȘI MAI AGRESIVE!

„Vor fi făcute publice după finalizarea procesului de consultare publică şi integrare a feedback-ului, la începutul acestui an, după perioada de vacanţă. Vorbim de începutul anului. Odată ce ele sunt făcute publice, în primă lectură, în Guvern, apoi în avizare interministerială şi după adoptare cât mai devreme la începutul sesiunii parlamentare viitoare, le vom vedea şi în procedură parlamentară.

Am afirmat încă de când am preluat mandatul că una din priorităţile pe care mi-o asum este predictibilitatea în sistem. Aş dori să le transmit părinţilor că nu vor exista schimbări bruşte şi că orice modificare relevantă pentru parcursul educaţional al copilului va fi anunţată din timp, fără a crea dezechilibre în sistem. Vom avea în vedere o perioadă de tranziţie, suficientă în aşa fel încât toţi cei vizaţi de reformele educaţionale să aibă timpul necesar pentru adaptare şi să aibă toate informaţiille necesare. Legile vor viza tocmai bunăstarea elevilor şi creşterea echităţii şi calităţii în sistem. Deci cred că ele ar trebui aşteptate cu bucurie.”, a declarant recent ministrul Educației.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata