Percheziții la o secție de Poliție din Pitești! Un polițist a suflat în fiolă în locul colegului!

0

Angajații Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat ieri, 19.07.2022, un număr de cinci percheziții domiciliare, din care două la sediul unei unități de poliție și au pus în executare un număr de patru mandate de aducere privind pe doi polițiști, un elev al unei școli de poliție și tatăl acestuia din urmă – persoană fără calitate specială, toți patru având inițial calitatea de suspecți în cadrul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și fals în declarații.

Elev al școlii de poliție – prins băut la volan

În fapt, în data de 03.04.2022, orele 02:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cei doi agenți de poliție l-au oprit pe elevul școlii de poliție în timp ce mergea pe stradă, imediat după ce acesta a coborât din autoturism, întrucât anterior îl văzuseră conducând acest autoturism și exista suspiciunea că a condus sub influența băuturilor alcoolice.

CITEȘTE ȘI: PRIMAR CONDAMNAT LA NOUĂ ANI DE ÎNCHISOARE – UTIMA MIȘCARE DE A SCĂPA DIN SPATELE GRATIILOR! CE AU DECIS JUDECĂTORII?

Elevul școlii de poliție a afirmat că nu el a fost cel care a condus autoturismul, a refuzat să meargă la spital în scopul prelevării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, fapt pentru care cei doi polițiști i-au solicitat acestuia să se deplaseze la sediul Poliției. Ulterior, s-a prezentat și tatăl elevului, care a declarat, verbal și în scris, că el a fost cel care a condus autoturismul, deși la momentul când s-a prezentat, acesta a precizat că a consumat băuturi alcoolice. În continuare, cei doi polițiști au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, fiind generat un bon cu valoarea alcoolemiei 0,00 ml/l aer pur expirat, întrucât în aparatul alcooltest a suflat unul dintre cei doi agenți de poliție.

Au fost duși la audieri și s-au ales cu control judiciar

Cele patru persoane au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș în vederea continuării cercetărilor, iar procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de aceștia, iar față de cei doi polițiști a dispus și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Dosarul penal a avut la bază denunțul formulat ca urmare a unui apel la Call Center-ul Direcției Generale Anticorupție 0800.806.806, cât și o sesizare a Inspectoratului de Poliție Județean Argeș către unitatea de parchet competentă.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au fost delegați să efectueze acte de urmărire penală beneficiind de sprijinul structurii centrale din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata