Pitești: Mii de credincioși au așteptat la coadă pentru a atinge icoana făcătoare de minuni! VIDEO!

0

Pitești: Mii de credincioși au așteptat la coadă pentru a atinge icoana făcătoare de minuni!

Minune mare în centrul Piteștiului! Începând de luni dimineață, zilnic, mii de credincioși au stat, disciplinați, ore în șir la coadă pentru a se ruga. La Catedrala „Sfântul Gheorghe” din Pitești, a fost adusă, duminică seara, Icoana Maicii Domnului – „Mângâietoarea” de la Vatopedi, Muntele Athos. Icoană considerată de credincioși făcătoare de minuni.

CITEȘTE ȘI: TÂNĂRĂ DE 20 ANI – TRANSPORTATĂ DE ELICOPTERUL SMURD DIN MUNȚI LA SPITAL! MISIUNE ÎN PREMIERĂ PENTRU SALVANONTIȘTI!

Icoana Maicii Domnului – „Mângâietoarea” de la Vatopedi, Muntele Athos, la Catedrala „Sfântul Gheorghe”

Este o minune în sine faptul că avem în Pitești, până mâine dimineață această icoană. Piteștenii au stat, zilnic, liniștiți la coadă pentru a se ruga. Fie că este vorba despre o problemă de sănătate, una profesională, familială sau o neîmplinire, oamenii privesc cu speranță către icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului – „Mângâietoarea” de la Vatopedi iar mulți povestesc că, este o șansă unică de a atinge această icoană, neavând posibilitatea să ajungă în Grecia.

Credincioșii așteaptă ore în șir. Se roagă. Cred. Și speră!

Credincioșii care au stat chiar și câteva ore la coadă să aștepte nu sunt nemulțumiți, ci povestesc că așteaptă răbdători și că, în tot acest timp, se roagă. Spun rugăciuni sau citesc Acatistul Maicii Domnului pe care preoții îl cântă încă de la primele ore ale dimineții. Până mâine dimineață când, icoana făcătoare de minuni va pleca din Pitești.

Credincioșii cred. Și speră în înfăptuirea unor minuni. Se roagă cu credință. Unii dintre ei spun că atât le-a mai rămas. Însă, cel mai important, nu sunt deznădăjduiți, ci, dimpotrivă, convinși că, și în viața lor va apărea minunea. Dovada vie constă în faptul că, la cozile enorme, nu stau doar piteșteni. Credincioși veniți din toate colțurile județului sau chiar din alte județe spun că au venit cu drag și inima curată și că, vor aștepta cât este nevoie pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni.

Icoana Sfântă. Tradiții și miracole!

Icoana Maicii Domnului ajunsă în Pitești de pe Sfânt Muntele Athos este numita „Paramythia”, adică „Mângâietoarea” sau „Ocrotitoarea”, ea fiind cinstită pe 21 ianuarie. Este considerată a fi una dintre icoanele făcătoare de minuni ale Născătoarei de Dumnezeu păstrate în Mănăstirea Vatoped, din Sfântul Munte Athos, o icoană care, potrivit tradiției, a înfăptuit multe minuni de-a lungul anilor pentru credincioșii care s-au rugat la ea din tot sufletul și cu mare credință.

O icoană în frescă, nefăcută de mâna omenească. Ci schimbată prin voia lui Dumnezeu!

O icoană în frescă din secolul al XIV-lea, nefăcută de mâna omenească, ci schimbată prin voia lui Dumnezeu. Potrivit tradiției, după săvârşirea minunii din 21 ianuarie 1320, când a salvat obştea şi mănăstirea de la pieire, icoana a fost strămutată în stânga katholikonului, într-un paraclis închinat Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.  De asemenea, această icoană este legată de minunea în urma căreia Maica Domnului și Pruncul și-au schimbat forma feței și poziția corpului.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata