Probleme la FC Argeș! Contractul lui Croitoru verificat de FRF la cererea directorului Burchel!

0

Marius Croitoru și FC Argeș ar putea avea probleme grave în următoarea perioadă din cauza licenței pentru antrenorat luată în Republica Moldova de către tehnician, potrivit gsp.ro. De patru ani, Croitoru antrenează în baza acestei calificări luate la Chișinău și care, potrivit oficialilor FRF, nu este suficientă pentru a fi antrenor deplin, potrivit regulamentelor din România. Lucian Burchel, directorul Școlii de Arbitri din Federație, a declarat că scurtătura făcută de Croitoru nu îi asigură în momentul de față statutul de antrenor secund, iar din această cauză acesta nu va mai putea da indicații de pe marginea terenului sau să antreneze FC Argeș.

„Marius a luat licențele în Moldova, dar carnetul de antrenor obținut acolo nu i-a fost echivalat în România. Cu ocazia aceasta ne-am lămurit că nu e recunoscută la București calificarea căpătată la Chișinău, ceva ce noi doar bănuiam. El s-a înscris aici la cursul pentru carnetul de antrenor, la fel ca Pintilii” a declarat Burchel.

„Le-am cerut celor de la FC Argeș documentele în baza cărora l-au angajat pe Croitoru ca antrenor!”

De asemenea, Burchel a precizat că în momentul în care a fost angajat Croitoru, departamentul de resurse umane ar fi trebuit să îi ceară tehnicianului, pe lângă actele necesare în mod normal, și carnetul de antrenor, motiv pentru care Federația a cerut mai multe documente de la clubul din Trivale pentru a le analiza. Mai mult, Burchel a mai spus că regulamentul pentru antrenori trebuie modificat, astfel încât să nu mai apară situații precum cele ale lui Croitoru sau Pintilii.

CITEȘTE ȘI: CONTINUĂ EPURAREA LA FC ARGEȘ! UN ALT FOTBALIST A REZILIAT CONTRACTUL!

„Marius are un contract de activitate sportivă, o formă de angajare permisă pentru antrenori, doar că el nu este încă antrenor. Am vorbit cu el, nu e vinovat pentru situație, vina aparține clubului. Departamentul de resurse umane de la Pitești trebuia să solicite la dosar și carnetul de antrenor atunci când i-a întocmit contractul. Le-am cerut celor de la FC Argeș documentele în baza cărora l-au angajat pe Croitoru ca antrenor. Nu mi-au trimis nimic până acum.

„Trebuie să modificăm regulamentul astfel încât să nu mai poată fi interpretat!”

Diferența de fiscalitate dintre contractul de activitate sportivă și contractul individual de muncă, pe care l-ar fi avut Croitoru dacă ar fi fost angajat într-un alt rol decât acela de antrenor, e semnificativă. La CAS, taxele sunt de 11 la sută, iar la CIM, de 76 la sută! Interesul clubului nu a fost însă acela de a economisi niște bani, cât să se asigure că Marius putea juca rolul unui tehnician real.

Am discutat cu departamentul juridic din Federație, trebuie să modificăm regulamentul astfel încât să nu mai poată fi interpretat. Cine nu e calificat ca antrenor să nu poată să antreneze până când dobândește carnetul și licențele necesare!” a mai spus Burchel.

Daniel Stanciu: „Noi am semnat contractul cu Croitoru, am mers la Școala de Antrenori și l-am înregistrat!”

Daniel Stanciu, directorul executiv al FC Argeș, a reacționat în urma declarațiilor făcute de Burchel și a spus că Marius Croitoru a primit toate aprobările din partea Federației Române de Fotbal în momentul în care a fost înregistrat contractul.

„Noi am semnat contractul cu Croitoru, am mers la Școala de Antrenori și l-am înregistrat. Federația i-a dat lui Marius un «badge» (n.r. – ecuson) de purtat în timpul meciurilor, o legitimație pe care scria clar «Antrenor secund». Conform regulamentului, au voie să dea indicații în timpul meciurilor directorul tehnic, antrenorul principal și antrenorul secund. FRF l-a legitimat pe Croitoru ca secund, apoi tot FRF a venit și l-a suspendat patru etape fiindcă a transmis indicații!” a spus Daniel Stanciu.

În replică, Lucian Burchel a spus că Școala de Antrenori a fost de bună credință în momentul în care au avizat contractul și nu au știut că Marius Croitoru nu este antrenor deplin. „Noi am fost de bună credință atunci când am acceptat contractul, nu ne-am gândit că Marius nu avea carnetul”, explică Burchel.

Vă reamintim faptul că Marius Croitoru a fost suspendat timp de patru etape de către Federația Română de Fotbal din cauză că a participat la conferințe de presă și a dat indicații de pe banca tehnică în timpul meciurilor disputate de către FC Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata