Procurorii au vrut-o la închisoare, dar Olga Florăreasa rezistă! Sentință șoc la Curtea de Apel Pitești!

0

Celebra Olga Florăreasa a reușit imposibilul și a scăpat și de această dată de închisoare după ce a fost condamnată de judecătorii de la Tribunalul Argeș la trei ani și patru luni de detenție, pedeapsă provenită din două dosare, unul pentru furt de curent și unul pentru trafic de influență, ambele dosare finalizate cu două condamnări cu suspendare. După decizia dată de magistrații argeșeni în aceasta vară, aceasta a contestat decizia, iar judecătorii de la Curtea de Apel Pitești au decis, și de această dată, ca celebra florăreasă din Pitești să rămână în libertate.

Furtul de curent i-a adus un an cu suspendare

Prima condamnare a venit în anul 2020 când a fost prinsă de către reprezentanții CEZ Distribuție că fură curent. Mai exact, celebra se legase clandestin la rețeaua de energie electrică, iar udpă descoperirea făcută de furnizor, acesta a dat-o în judecată pe celebra florăreasă. Magistrații de la Judecătoria Pitești au decis să o condamne la un an de închisoare cu suspendare, dar procurorii au fost nemulțumiți de cuantumul pedepsei și au făcut recurs. Procesul s-a mutat la Curtea de Apel Pitești, unde judecătorii le-au dat dreptate judiciariștilor, în sensul că au dispus confiscarea rețelei improvizate cu care Olga Florăreasa fura curent, dar cuantumul pedepsei a rămas la fel.

Mită la permise – doi ani și opt luni… tot cu suspendare

În dosarul „Mită la permise”, Olga Florăreasa a fost condamnată la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare. Aceasta a fost acuzată că a cerut și a primit bani de la mai multe persoane pentru a intrveni pe lângă un funcționar de la Permise pentru ca un bărbat să fie „păsuit” și să obțină permisul de conducere, dar și de la o altă persoană pentru ca celebra florăreasă „să pună o vorbă bună” pentru un concurs la DGASPC Argeș.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! DECIZIE ȘOC ÎN DOSARUL CHERESTEAUA! CE AU HOTĂRÂT MAGISTRAȚII ICCJ?

Iată ce au susținut judiciariștii în momentul trimiterii în judecată: „În cursul anului 2018, Olga Florăreasa a pretins și primit de la mai multe persoane, suma de 1.350 de euro pentru a-i programa la susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere și, respectiv, pentru promovarea probei respective, în condițiile în care Olga Panaete le-a precizat că ar avea influență asupra funcționarilor din cadrul Instituției Prefectului județului Argeș – Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Argeș (aspect fals), în scopul de a-i determina pe aceștia să îi programeze la o dată cât mai apropiată, respectiv să îi promoveze la proba practică.

De asemenea, Olga Panaete a pretins și a primit de la un alt inculpat în dosar, suma de 15.000 lei, promițându-i că, prin doi intermediari, va determina membrii comisiei, însărcinați cu organizarea concursului din data de 12.06.2018 pentru ocuparea postului contractual vacant pe durată nedeterminată de asistent generalist debutant la un centru de copii din Pitești, să o promoveze la acest concurs”.

Serviciul de Probațiune a vrut să o trimită după gratii. Nici de această dată nu au reușit!

După ce a primit cele două condamnări cu suspendare, Serviciul de Probațiune Argeș a considerat că cele două infracțiuni comise de Olga Panaete sunt concurente. Astfel, acești aau cerut magistraților Tribunalui Argeș contopirea pedepselor și transformarea lor în una singură. De această dată cu executare. În prima instanță, judecătorii argeșeni le-au dat dreptate și au dispus ca celebra florăreasă să tea în spatele gratiilor trei ani li patru luni. Bineînțeles că Olga Panaete a încercat o ultim carte și a contestat decizia. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Pitești, iar după câteva termene de judecată au dat verdictul: i-au dat dreptate Olgăi Panaete și i-au admis contestația. Mai pe scurt: rămâne în libertate.

„Admite contestaţia formulată de contestatoarea Panaete Gherghina, împotriva sentinţei penale nr. nr. 211 din 30 mai 2022, pronunţată de Tribunalul Argeş – Secţia penală în dosarul nr. 1348/109/2022. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală nr.211/30.05.2022 pronunţată de Tribunalul Argeş şi respinge sesizarea formulată de Serviciul de Probaţiune Argeş, ca nefondată. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 19.01.2023” se arată în minuta magistraților.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata