Salarii în funcție de performanță! Află de când și în ce domenii se va aplica!

0

Salarii în funcție de performanță! Află de când și în ce domenii se va aplica!

Vești bune pentru peste un million de bugetari care, potrivit noii legi, vor primi salarii mai mari. Concret, ministrul Muncii a anunțat că, în curând, posturile de la stat vor fi clasificate în funcţie de complexitatea muncii, iar profesorii, cercetătorii şi IT-ştii vor avea salarii aproape ca la privat.

CITEȘTE ȘI: JUSTIȚIA A DECAPITAT O PRIMĂRIE DIN ARGEȘ! PRIMARUL ȘI VICEPRIMARUL – CONDAMNAȚI PE RÂND!

În  noua lege, posturile vor fi ierarhizate pe o scară de la 1 la 12. 1 este atribuit paznicului, iar 12 – președintelui ţării. La gradul 4 se încadrează, de exemplu, poliţistul local, economistul şi asistentul maternal, cu studii medii sau superioare. La nivelul 7 găsim inspectori vamali, lectori universitari şi criminalişti. În funcţie de grad va fi calculat salariul bugetarilor, care va avea o parte fixă și una variabila, în funcție de performanță.

„Este foarte importantă performanţa în administraţia centrală şi locală. Imi doresc să avem o lege a salarizării cât mai simplă, clară, dar care să-i stimuleze pe cei care muncesc.”, a declarat Simona Bucura – Oprescu, ministrul Muncii.

Concret,  profesorii ar putea primi salariu mai mare dacă elevii lor se califică la olimpiade, iar inspectorii antifraudă vor fi plătiţi în funcție de amenzile date și neregulile descoperite. Şi salariile angajatilor din administrațiile locale se vor modifica. Acestea vor fi stabilite, însă, de Ministerul Muncii, nu de primari sau preşedinţi de consilii judeţene, ca acum.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata