Schimbări majore la BAC și Evaluare Națională! Părinții și elevii se revoltă!

0

Schimbări majore la BAC și Evaluare Națională! Părinții și elevii se revoltă! Părinții și elevii se revolt și contestă noile legi ale educației prezentate ieri de ministrul Ligia Deca. Deși vor intra în vigoare peste patru ani, părinții deja sunt revoltați și spun că aceste schimbări sunt inutile și pun o presiune prea mare pe elev, într-un timp foarte scurt.

CITEȘTE ȘI: DE LA GRĂDINIȚĂ LA SPITAL! INCIDENT GRAV!

Concret, ministrul Educației, Ligia Deca, își dorește admitere la liceu și cu examen de Evaluare Națională dar și cu admitere. Pe scurt, liceele care dovedesc ca au o concurenta mare la anumite specializari, pot organiza examene proprii de admitere pentru candidaţi.

„Liceele pot alege două probe pliate pe profil. De exemplu, pentru Științele naturii pot alege chimia şi biologia în aşa fel încât să poată selecta dedicat pentru potrivirea cu profilul respectiv. Pentru 60% din locurile de pe profilurile vizate se poate da concurs, 40% din locuri rămânând în repartizare computerizată.”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

Bacalaureatul trece și el prin modificări majore, elevii având două probe în plus. Noul Bacalaureat va aduna 10 probe, iar elevii de la profilul tehnologic vor avea un examen propriu.

„Rămânem cu două probe de competențe lingvistice la limbă străină, pentru a crește potențialul de angajare. Ce avem in plus faţă de formula de acum este o probă aşa zis complementară pentru competențe de bază care pentru profilul uman va fi  la matematică sau ştiinţe ale naturii, iar pentru profilul real o probă la alegere pentru disciplinele socio-umane. Elevii vor putea da toate probele de competenţe în timpul anului şcolar.”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

Părinţii şi elevii sunt revoltaţi și nu sunt de accord cu noile legi ale educației susținând că nu fac altceva decât să pună presiune pe elev, într-un timp foarte scurt.

„Nu suntem de acord cu admiterea. Creăm discriminare în sistemul educaţional ca să nu mai vorbim de meditaţii. Luam în calcul stresul la care copiii vor fi supuşi într-un timp atît de scurt.”, a declarat un reprezentant al Asociațiilor de Părinți.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata