Schimbări majore la permisele de conducere! Ce riscă șoferii peste 70 ani?

0

Schimbări majore la permisele de conducere! Ce riscă șoferii peste 70 ani? Uniunea Europeană a anunțat recent că vizează mai multe modificări privind permisele de conducere. Una dintre ele se referă la perioada de valabilitate, iar o alta vizează şoferii de peste 70 de ani, care ar putea conduce doar în anumite condiţii.

CITEȘTE ȘI: CUNOSCUT AFACERIST PITEȘTEAN – SCĂPAT DE ÎNCHISOARE! DOSARUL S-A JUDECAT ȘAPTE ANI!

O altă schimbare se referă la transformarea permiselor de conducere în documente exclusiv digitale, astfel încât reînnoirea acestora să se facă doar online. Potrivit proiectului de lege al Comisei Europene, reforma vizează și modificarea duratei de valabilitate a permiselor la 15 ani, în condițiile în care, acum, în statelele Uniunii Europene, durata de valabilitate este de 10 ani.

Șoferii cu vârstă de peste 70 ani ar putea primi permise de conducere cu o durată de valabilitate de maximum cinci ani, iar reînnoirea acestora va depinde de trecerea unor teste medicale. Toate aceste modificări fac parte dintr-un proiect mai amplu al Uniunii Europene de înjumătățire a numărului de accidente rutiere, până în anul 2030.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata