Sensuri unice și semafoare inteligente – haos în traficul din Pitești! Sute de piteșteni – mesaje de revoltă pe Facebook!

0

În Timișoara semafoarele se desființează. Cu zecile. În curând, cu sutele. În Pitești, se întâmplă exact opusul: sunt montate în tot orașul, iar acest lucru a stârnit un val de nemulțumiri din partea cetățenilor exasperați de traficul din oraș. Sute de comentarii și reacții curg zilnic pe grupurile destinate Piteștiului iar cetățenii reclamă urmările a ceea ce s-a decis în Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Pitești: sensurile unice și semafoarele inteligente.

Sensurile unice au blocat Găvana

De mai bine de o săptămână, după începerea noului an școlar, situația este și mai gravă, traficul fiind complet paralizat în orele de vârf, în special în cartierele Găvana-Nord. În Găvana, sensurile unice au blocat circulația pe străzi întregi, cetățenii fiind nevoiți să ocolească tot cartierul pentru a ajunge la școală sau acasă. Spre disperarea lor, stau zeci de minute în trafic pentru a parcurge un drum foarte scurt, pe care înainte, îl făceai în doar câteva minute.

Oamenii sunt extrem de nemulțumiți și se adresează reprezentanților Primăriei Pitești pe care îi invită în zonă, la fața locului și le cer, cu disperare, să remedieze urgent aceste probleme.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. COLIZIUNE EVITATĂ ÎN ULTIMA CLIPĂ! INCONȘTIENȚĂ LA VOLAN!

„Uitati minți luminate din Comisia de Circulație ce înseamnă sensurile voastre unice în Găvana!!!! În 15 min am facut niciun km! Chiar nu aveți bunul simț măcar să veniți să vedeți ce ați făcut???”

„ZECI de autovehicule stau în fiecare zi blocate în trafic în pantă „la Lumina”, pe Bd. 1 Decembrie. 4 linii de autobuz, 7B, 5B, 13B și 19 cu sute de călători stau în fiecare zi în acea aglomeratie.”

CITEȘTE ȘI: SENS UNIC DIN PITEȘTI DESFIINȚAT DUPĂ NUMAI O LUNĂ!

 „Nu putem să lăsăm acele sensuri giratorii??? Pentru fluidizarea traficului așa cum este și în Franța, Austria, Germania etc… În zona Găvana bere până în Nord spitalul militar este jale semafor langa semafor. Să vă fie rușine pentru bătaia de joc adusa cetățenilor orașului Pitești …Se circula prea bine și v-ați gândit voi cum sa îngreunați circulația și să produceți mai multe gaze de eșapament prin aglomerația pe care ați creat-o.” , sunt doar câteva din sutele de comentarii ale piteștenilor.

Primarul Timișoarei explică de ce renunță la semafoare

La Timișoara nu se montează semafoare inteligente, se scot și cele existente. În toate orașele moderne din țară și din Europa sensurile giratorii sunt științific dovedite a oferi cel mai fluid trafic. Iată ce declară Dominic Fritz, primarul Timișoarei:

„Până acum am dat jos peste 150 de corpuri de semaforizare. Nu le aruncăm, le vom folosi acolo unde chiar va fi nevoie în viitor. Semafoarele nu mai trebuie să fie o afacere, ci să îmbunătățească traficul. După ce au fost demontate semafoarele de pe Proclamația de la Timișoara, tramvaiul circulă mai repede pentru că nu se mai oprește la fiecare semafor.”, a precizat ieri, Dominic Fritz, pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI: MOTORINĂ ÎN LOC DE BENZINĂ LA O STAȚIE PETROM! ZECI DE ȘOFERI AU AJUNS CU MAȘINILE ÎN SERVICE!

Cartierul Nord-același trafic infernal cu semafoare inteligente

Situația este la fel de nefericită și în apropiere, în cartierul Nord din Pitești unde, în ultima perioadă, au fost montate mai multe semafoare inteligente. A fost desființat și sensul giratoriu de la Kaufland Nord iar în locul lui montate…aceleași semafoare inteligente. Tot spre disperarea cetățenilor care reclamă că au paralizat traficul în această zonă unde, înainte se circula în condiții normale. Cetățenii își argumentează nemulțumirile și spun că acele semafoare vechi, cu buton, mergeau mult mai bine. În momentul de față, cele inteligente formează mari ambuteiaje în trafic.

„Unii fac sensuri giratorii și desființează semafoarele (ex. Târgoviște), alții fac semafoare și desființează sensuri giratorii (Pitești)…. Oare care o fi mai câștigat!? Sau o fi fiecare ce firme au!!! Cert este ca în Pitești au apărut semafoarele ca păianjenii, și încurcă grav circulația! Sper sa ia masuri cine trebuie…”

„Numai în Gavana și Nord ? La podul Viilor e sfârșitul lumii în fiecare zi.”

„A fost jale astăzi in tot orașul! Dar mai ales in zona Nord.”

„Numai în Nord ? Tot orașul e în halul ăsta. Semafoare inteligente?”, sunt doar câteva din comentariile cetățenilor nemulțumiți.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata