Șocant! Copii luați în plasament, transformați în sclavi! Caz cutremurător!

0

Patru copii „bătuți deja de soartă”, în momentul în care au fost părăsiți de părinți și trimiși într-un centru, au crezut că și-au găsit, în sfârșit, liniștea atunci când o familie a decis să îi ia acasă, în plasament. Numai că, nici de această dată norocul nu le-a surâs pentru că, cei care trebuiau să îi crească frumos, să îi educe și să le ofere protecție, i-au transformat în sclavi.

CITEȘTE ȘI: CONDUCEREA SJU PITEȘTI – SUB LUPA CONSILIERILOR JUDEȚENI! MANUEL TICĂ: „AU FOST MULTE SESIZĂRI ALE CETĂȚENILOR CARE NE-AU DETERMINAT SĂ FACEM ACEASTĂ COMISIE!”

Este cazul cutremurător al unor copii din Timiș, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care au fost luați în plasament pentru a fi folosiți și abuzați într-o exploatație agricolă.  Doi soți împreună cu fiica lor de 32 ani îi obligau zilnic la treburi mult prea grele și solicitante pentru vârsta lor, iar în cazul în care nu își îndeplineau sarcinile, erau bătuți și abuzați. Cutremurătorul caz a ajuns la urechile anchetatorilor care i-au luat pe copii și i-au dus în centrele de plasament din Lugoj și Găvojdia.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara- Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT Timișoara, fac trei percheziţii domiciliare, în județul Timiş, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă agravată, urmând a fi puse în executare trei mandate de aducere.

În cauză s-a reținut că, în perioada 2020 – 2022, două persoane, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor (32 ani), ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia. Pe parcursul celor doi ani de zile, asistenții maternali nu ar fi acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea și întreținerea necesară persoanelor vătămate minore, care ar fi fost obligate să presteze zilnic activități fizice solicitante, în cadrul exploatației agricole deținute de persoanele bănuite.”, se arată într-un comunicat.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata