Sute de litri de deșeuri petroliere în Râul Argeș! Cine a deversat?

0

Sute de litri de deșeuri petroliere în Râul Argeș! Cine a deversat? Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au continuat verificările în ceea ce privește poluarea de pe Râul Argeș, din zona Lunca Argeșului-Podul Viilor și au ridicat probe de sol, apă și din substanță, în vederea efectuării unei expertize. De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de infectare a apei.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! PITEȘTI: A URMĂRIT-O ȘI A VRUT SĂ O VIOLEZE ÎN TOALETA UNUI PARC! 

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în dimineata zilei de 31.01.2023, în jurul orei 10:00, un bărbat de 38 de ani din Suseni, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Pitești, strada Depozitelor, având ca obiect de activitate servicii de reparații auto, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deșeuri petroliere.

Cu ocazia cercetării la fața locului, au fost ridicate probe de sol, apă și din substanța cu aspect și miros petrolier în vederea efectuării unei expertize pentru a se stabilii dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală sau dacă apa a devenit dăunătoare sănătății oamenilor, animalelor sau plantelor, conform legislației în vigoare.

În continuare se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de infectare a apei, faptă prevăzută și pedepsită de art.356, aliniatul1 din Codul penal, art.98 alin.2 lit.a din OUG 195/2005 privind Protecția Mediului și art.92 alin 1 din legea 107/1996 privind Legea Apelor, urmând a fi luate măsurile legale în consecință.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata